Učili bi o njoj: Teksaški univerzitet u Ostinu ponudio studentima kurs o Taylor Swift!

Ovog semestra, Teksaški univerzitet u Ostinu će studentima ponuditi kurs koji se bavi bogatom diskografijom Taylor Swift. Samo pitajte fanove i oni će vam reći da je njeno pisanje pesama bez premca – dovoljno je da poslušate „All Too Well” i sve će vam biti jasno!

Naime, ovaj kurs će držati profesorka engleskog jezika Elizabeth Scala na programu Liberal Arts Honors. “Deo onoga što Taylorine pesme čini dobrim platnom za kurs književnosti jeste to što je ona autobiografski i aktuelni tekstopisac”, rekla je Elizabeth. Studenti na kursu će posmatrati „književne tradicije i forme kroz izrazito savremeno sočivo“, prema najavi kursa. Takođe, upoređivaće njen rad sa zapadnom književnošću kao što su Shakespeare, Keats i Frost.

„Želim da uzmem ono što njeni obožavaoci već mogu da urade na sofisticiranom nivou, da ih malo zadirkujem drugačijim rečnikom, a zatim im pokažem kako se, u stvari, Taylor oslanja na bogatiju književnu tradiciju u svom pisanju pesama, kako aktuelno, tako i u formalnom smislu, kao i način na koji ona koristi reference, metafore i pametne manipulacije rečima“, dodala je. Doduše, ovo nije jedini univerzitetski kurs o pop ikoni u toj državi. Teksaški državni univerzitet će uskoro ponuditi kurs o Harryu Stylesu počevši od proleća 2023.

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.
Pročitajte još  AMA 2019: Najviše nominacija za Ari, Taylor, Billie i Post Malonea, glasajte odmah!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.