Taylor Swift tužila chatbota jer je podseća na nju!

Taylor Swift se baš trudi da zaštiti svoj lik i delo, pa često tuži svakog ko i pomisli da se na neki način “ogrebe” o nju i njenu slavu. Dokle je spremna da ide, muzičarka je najbolje pokazala kad je u proleće 2016. godine odlučila da tuži Microsoft i njihovog chatbota, samo zato što su njega nazvali Tay!

Sve je počelo kad je Microsoft najavio da će predstaviti svog chatbota pod imenom, a koji bi trebalo da uči kako da komunicira sa mladim ljudima na internetu. Međutim, čim je on predstavljen, usledila je pretnja tužbom od Taylorinih advokata! To u svojoj knjizi sad otkriva predsednik Microsofta, Brad Smith. “Bio sam na odmoru kad sam napravio grešku time što sam uopšte pogledao u svoj telefon tokom večere. Dobio sam e-mail advokata Taylor Swift!”, piše on.

“‘Mi predstavljamo Taylor Swift, i javljamo se u njeno ime’ pisalo je tamo. Pisalo je isto tako da ja valjda znam kako se nadimak Tay vezuje baš za Taylor Swift. Ja to zaista nisam znao, ali me je e-mail zainteresovao. Advokat je pisao kako navodno ime Tay povezuje nju i našeg chatbota, i da mogu da nas tuže.” Do tužbe ipak nije došlo jer je Microsoft odlučio da chatbota ukloni samo 18 sati nakon predstavljanja, a sve to pošto je on počeo da daje rasističke i nacističke izjave!

Pročitajte još  Već zarađuju novac od njenog rada: Taylorina bivša izdavačka kuća objavljuje novo izdanje njenog starog singla!

Autor: Famoza.net 

Foto: Twitter

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Taylor Swift tužila chatbota jer je podseća na nju!

  1. Nzm kakve to veze ima…mislim…koliko ljudi dâ sebi nadimak kao neka zvezda i nista i ona zbig toga tuzi…a isto ima jedna zena Zeena Lavay(ako se tako pise nisam sigurna) je istaaaaa ona bukvalno nema razlike ali je ona mnogo starija od Taylor ona ima 50 i nesto godina i satanista je nisam gledala da li Taylor znala za nju ali mislim da bi vise smisla imalo nju da tuzi nego Microsoft samo zbog nadimka ali meni nije logicno ni sbog onoga da je tuzi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.