Taramount vam poklanja karte za film “Marija Stjuart kraljica Škotske”

Film “Marija Stjuart kraljica Škotske” istražuje turbulentan život harizmatične Marije Stjuart. Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske a sa 18 udovica, odbija pritisak da se ponovo uda. Umesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I.

Mlade kraljice se u isto vreme plaše i dive jedna drugoj. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svetu u kom dominiraju muškarci, njih dve će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, preteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavera ugrožavaju oba prestola i menjaju tok istorije.

“Oduvek sam osećala veliku povezanost sa Škotskom istorijom, verovatno zato što smatram da postoji mnogo sličnosti sa Irskom”, izjavila je Irska glumica Sirša Ronan o ulozi Marije Stjuart. “Bilo je izuzetno zanimljivo igrati kraljicu koja je od izuzetne važnosti za škotski narod. Verujem da je ovo priča koja zaslužuje da bude ekranizovana. Ovo je briljantna uloga za bilo koju glumicu i znala sam odmah koliko sam srećna što je meni pripala ta čast. To nije nešto što bih ikada odbila”, dodala je Sirša Ronan.
“Od trenutka kada sam prestala da posmatram svoj lik kao kraljicu, već kao običnu ženu, bila sam u stanju da se poistovetim sa njom i da je razumem. U početku sam napravila naivnu pretpostavku da je Elizabeta I imala izuzetno lagodan život, ali njeno detinjstvo je bilo poprilično traumatično. Naravno, to se nije zaustavilo onog trenutka kada je obezbedila moć. Provela sam mnogo vremena proučavajući do detalja trenutke koje je Elizabeta I doživela. Bila sam izuzetno uzbuđena što sarađujem sa tri žene, rediteljkom Džozi, producentkinjom Debrom i Siršom Ronan kojoj je pripala glavna ženska uloga”, izjavila je Margot Robi o ulozi Elizabete I.

Taramount vam poklanja 3×2 karte za nedelju 10.2. u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center Beograd u 19:45h a ako ih želite, javite se u komentaru na Instagram objavi iznad. Mi ćemo se dobitnicima javiti još večeras u DM!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Smatra da je rad sa tinejdžerima i borba za dolazak mladih zvezda u region najbolji posao na svetu, iako malo ko to razume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.