Svi “Harry Potter” filmovi nestali sa interneta!

Dok svakog dana čitamo o tome koliko su servisi za gledanje filmova preko interneta popularni, deluje zaprepašćujuće da više nijedan “Harry Potter” film ne može da se gleda na Netflixu, HBO, Disney Plusu ili bilo kom drugom sličnom servisu, čak i u Americi!

Kako piše Screen Rant, “Harry Potter” je sad obrisan i sa servisa NBCUniversal Peacock, a koji je bio poslednji na kome su ovi filmovi mogli da se nađu! Pre toga, oni su već bili obrisani sa HBO Max, koji je dostupan i kod nas. Mnogi su pomisili da je ovo posledica izjava koje je davala J.K. Rowling o transrodnim ženama, zbog čega su je napale i zvezde filmova, ali to nema veze sa istinom.

Ipak, kako se navodi, ovde se jednostavno radi o biznisu. Naime, svim servisima za strimovanje je istekao ugovor sa vlasnicima prava na Harry Potter filmove, a kompanija NBCUniversal odlučila je da ih prebaci na kablovsku televiziju. Ipak, i ta prava im prestaju krajem 2021. godine. Kako se prognozira, legalno gledanje “Harry Potter” filmova biće sve teže, što onda samo dodatno promoviše pirateriju širom sveta, pa i kod nas.

Znamo i da veliki broj vas gleda filmove upravo sa nelegalnih sajtova na internetu, jer drugi način praktično ni ne postoji. Posle ovog uklanjanja svih osam filmova sa legalnih izvora, situacija će samo postajati još gora. Jedino što može da raduje fanove jeste što je popularnost ovih ostvarenja i dalje enormno velika!

Pročitajte još  Violeta nam je pripremila svoj Harry Potter kviz!

Svih osam filmova i dalje se gledaju sa pažnjom, a postoji i pritisak da se snime novi nastavci, odnosno da se rade predstave, pa i mjuzikli po ovim motivima. Fanovi očigledno žele više, ali pitamo se do kad će oni imati strpljenja da čekaju kako bi se nešto dogodilo, ili će neki drugi serijal lagano preuzeti mesto u njihovim srcima.

Autor: Famoza.net 

Foto: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.