Susret sa organizatorom i gledanje koncerta iz grotla fandoma: Svi detalji našeg dana u Zagrebu, od početka do kraja!

img_2615

Iako smo vam jutros već objavili prilično detaljan izveštaj sa Jusovog koncerta, nekako samo osećali da to nije dovoljno. Zato, evo kako je izgledao čitav taj dan iz ugla našeg urednika, Vladimira Dolapčeva. Nadamo se da će vam to malo pomoći da vam ovaj događaj približimo koliko je to moguće.

Kao što znate, Famoza je zajedno sa turističkom agencijom Play Travel organizovala prevoz na ovaj koncert. Ukupno 30 putnika krenulo je sa nama na praktično prvi koncert jedne mlade megazvezde na čitavom Balkanu, nadajući se da je pred nama zaista savršen dan! Autobus je iz Beograda krenuo u 7h a u 9h došao je u Novi Sad gde sam i ja ušao kao i još znatan broj Beliebera. Ako se pitate zašto smo krenuli tako rano, reč je o tome da je zaista mnogo vremena potrebno da se dođe do glavnog grada Hrvatske. Distanca od Novog Sada do Zagreba je nešto manja od 380 km a kako je dosta vremena potrebno da se dođe do autoputa, kao i da zadržavanje na granici ume da potraje, zaista je bilo važno da krenemo na vreme.

Kad smo prešli granicu, došlo je vreme da se podsetimo kako je izgledalo imati telefon bez interneta. Troškovi interneta u romingu su neopisivo visoki, što je značilo da tokom dana i ne možemo da dobijemo informacije šta se dešava sa Jusom, sve dok nismo došli kod same arene, negde oko 16h. Ni do arene se ne dolazi toliko brzo jer je potrebno proći kroz dobar deo Zagreba koji je bio prosto zakrčen! Kad smo konačno došli, prvo što smo primetili bio je ogroman broj kamiona i autobusa kojima Biebs dolazi. Oni služe da se u njih smeste desetine članova tima ali i i oprema čija težina se meri desetinama tona! Prva fotka koju vidite nastala je odmah po izlasku iz autobusa a Belieberkama smo podelili plakate sa porukama Jusu a koje je trebalo pokazati u toku koncerta. Mene ćete verovatno lako pronaći tamo 🙂

img_2651

Iako smo očekivali haos, sve vreme oko arene bilo je prilično mirno. Veliki broj ulaza garantuje da se ne čeka previše iako su naravno Belieberi koji imaju karte za parter čekali od ranog jutra da se vrata otvore i da pojure u prvi red! Sa druge strane, ja kao novinar imao sam privilegiju da zahvaljujući ljubaznosti organizatora uđem na poseban ulaz a narukvica koju sam dobio garantovala mi je da mogu da se šetam svuda gde su „obična“ mesta. Dakle, ne u fan pit ali da na parter i bilo gde na tribine.

Ipak, pre nego što sam ušao u deo za novinare, neko me je zaustavio – na moje iznenađenje, to je bio moj prijatelj, koncertni organizator iz Beograda koji je i jedini pokazivao želju da Biebsa dovede u Srbiju. Naravno da sam odmah iskoristio priliku da čujem njegovo mišljenje kao i da malo porazgovaramo na tu temu i dogovorimo sastanak. Više o tome pisaćemo vam u posebnoj vesti, ali ovo je baš bila velika slučajnost!

Pročitajte još  Biebsov glas na Sea Dance festivalu: Skrillex i "Where Are Ü Now" stižu u Crnu Goru!

img_2678

img_2703

img_2706

U samu arenu ušao sam negde oko pola sedam. U parteru je veći bila prilična gužva, tako da sam odabrao mesto koje je bilo otprilike pet metara udaljeno od same ograde. Deo fandoma baš je pokazivao nervozu zbog čega pre izlaska bendova na scenu bilo prilično naporno stojati tu. Ipak, intervencijom obezbeđenja koje je upozorilo deo fandoma da tako ne sme da se ponaša, situacija se smirila. Da napomenem još da na koncert nije dozvoljeno unositi hranu i piće, već da samo možete kupiti ono što se prodaje u samoj areni. Pola litre Coca-Cole koju sam kupio za 20 kuna (što je 328 dinara!) jeste bilo jako skupo ali savet je svakako da na koncertu uz sebe imate neku tečnost jer je dehidracija vrlo lako moguća, pogotovu na parteru. To se i dešavalo dvema devojkama iz Hrvatske pored mene koje su pokušavale da pronađu nešto da popiju, pa sam ustupio svoj sok, iako ga tad baš i nije ostalo mnogo. Razgovarajući malo s njima pre početka nastupa, saznao sam da njih baš imaju mogućnosti da putuju – recimo, bile su na koncertima One Directiona u Amsterdamu ali i Beču! Ipak, očigledno je da ništa ne prija kao koncert u sopstvenoj zemlji!

img_2710

img_2717

img_2746

Udaljen samo tih pet metara od bine, zaista sam bio u grotlu fandoma! Osim hrvatskog i srpskog, čuo sam i druge jezike, poput mađarskog, rumunskog a čini mi se i poljskog, iako je baš Poljska sledeća Jusova destinacija. Ono što nas je iznenadilo pre početka nastupa jeste obaveštenje da će Jus u 21:20 napraviti pauzu od 20 minuta i da će se onda koncert nastaviti. Iako sam tokom godina bio na desetina velikih koncerata, moram priznati da je ovo bilo nešto potpuno novo! Dodao bih samo da nismo uključivali live stream preko interneta iz dva razloga: Prvi je što nisam ima pristup WiFi mreži (zbog nesporazuma nisam dobio šifru) a drugi je što ako strimujemo nešto, onda ne može da vam to i snimimio. Kad vidite kako izgledaju naši snimci sa koncerta, verujemo da ćete se složiti da je bolje što smo to tako uradili!

Oko 19h na scenu su izašli momci iz Liverpula, pod nazivom Mic Lowry sa kojima su Beliberke uglas pevale ali više mi se svideo The Kinks koji su ponudili mnogo življe ritmove. Kad je Kinks izlazio na scenu u 19.30, arena već praktično bila puna! Nakon par lažnih uzbuna, Biebs je na scenu izašao u 20.13h, što je pratila zaglušujuća buka. Ne znam koliko je snage potrebno za toliko vrištanje ali isti intenzitet je bio od početka do kraja! Da ne prepričavam svaku pesmu pojedinačno, istakao bih samo da bilo pravo uživanje gledati scenu koja je stalno menjala svoj oblik a tu je i mnoštvo pirotehnike i specijalnih efekata. Ipak, možda je najupečatljiviji momenat bilo izvođenje pesme „Company“ kad se Jus zajedno sa plesačima izdigao na platformi koja je bila tačno iznad moje glave! Ova platforma je ujedno i trambolina pa sve to izgleda zaista nestvarno!

Pročitajte još  Jus razočaran Belieberima u Britaniji: Kontrolišite se, slušajte me kad vam pričam! (video)

img_2749

img_2774

img_2795

Akustični set jedini je doneo malo razočarenje jer na programu nije bilo „Home To Mama“, koji je obično na programu. Biebs nam se inače prvi put obratio negde oko 20 minuta nakon početka koncerta ali nakon toga, pričao je sve češće. Momenat večeri svakako su bila pitanja fandoma – on je tako otkrio da mu je trenutno omiljena pesma ona koju izvodi bend Twenty One Pilots ali da baš nije siguran kako se zove a jednoj Belieberki je objasnio značenje naziva svog albuma „Purpose“, istakavši, „Želim da sve podsetim da imaju svrhu. Svi imaju svoj poziv, nema veze to ste, koliko ste stari. Svi treba da nađu svoju svrhu a ova je moja“.

Ipak, najbolje je bilo kad Jus počeo da ispunjava muzičke želje! Jedna Belieberka skroz ga je zbunila traživši mu da peva „That Should Be Me“ a on je zatim pristao, što je bilo prvi put da ispunjava muzičke želje fandoma! Iako je rekao da nije siguran da se seća reči, fandom je bio tu da je isprati sa njim!

Sledeća muzička želja bila je „One Less Lonely Girl“ a Jus je tek tu bio zbunjen pa je upitao, „Vi zaista znate ovu pesmu?“, kao da nije svestan da ga ovaj deo sveta verovatno voli više nego bilo ko i da ovaj dan sanja barem pet godina! Možda mu je to postalo jasnije kad je video da hiljade pevaju sve reči! Veoma dirljiv je bilo i izvođenje sasvim malih Beliebera na scenu tokom pesme „Children“ – ima nečeg magičnog kad vidite kako lokalna deca igraju rame uz rame sa njim a on ih nakon nastupa sve predstavi i zagrli, itekako svestan da će oni to zauvek pamtiti.

Na koncertu prepunom emocija ipak je bilo moguće pronaći momenat kad su one bile najjače. U jednom momentu, Jus je toliko bio srećan da je bukvalno zaplakao pre pesme „Life Is Worth Living“! Bukvalno smo ga svi videli kako stoji sam na sred scene, ćuti i briše suze pre nego što se sabrao i nekako počeo sa pesmom. To je bio momenat kad smo svi znali da se dešava nešto posebno a oko mene sam primetio puno Belieberki kojima su takođe lile suze niz lice. Mislim da svako ko je dobronameran može da vidi koliko fandom znači Justinu kao i šta on predstavlja za njih. Verovatno ni ove reči to ne mogu da opišu!

Pročitajte još  Njoj je sve jasno: Tay se miri sa činjenicom da će Sel uvek voleti Jusa!

Izdvojio bih za kraj još samo jedan detalj, a to je veoma specifično ponašanje Belieberki. Na svakom koncertu, izvođač se nagrađuje aplauzima a ovde to niko nije ni činio! Umesto toga, jedino što je sledilo jeste vrisak. Malo je čudno navići se na to, ali s obzirom da je gužva bila tolika da mi je za podizanje ruku bilo potrebno barem 5 sekundi (često i vše jer je ispred mene bila Belieberka sa vrlo dugom kosom koja mi se nekako uvek zapetljavala u prste), nekako sam se navikao!

img_20161109_222609

img_20161109_222629

Kad je nastup završen negde oko 22.30h (slobodna procena) posetio sam i Biebsovu prodavnicu… U stvari, bolja reč je „prodavnice“ jer sam ih u areni video čak tri! Da ne komentarišem cene, možete ih videti i sami a one su naravno izražene u kunama. Samo kliknite na slike za uveličavanje! Negde u 23h već smo svi bili u našem autobusu a u Novi Sad vratili smo se ovog jutra oko 5.30h! Na kraju, utisci su bili zaista fenomenalni – organizacija događaja je bila fantastična a kad vidite toliko srećnih lica kojima su dva sata na Biebsovom koncertu sve na svetu, ne možete a da ne budete srećni. Za mene i Famozu, ovo je samo još veća motivacija da se borimo i za dolazak drugih zvezda a nakon ovakvog uspeha, mislim da možemo na budućnost gledati sa više optimizma!

U ime Famoze, zamolio bih vas da nam šaljete i vaše utiske, koji ne moraju biti ovako dugački 🙂 Pričajte kako je vama bilo na koncertu i otkrijte nam neke detalje koje mi nismo danas spomenuli. Naša adresa je [email protected]

Autor: Famoza.net
Foto: Nikola Dolapčev, Vladimir Dolapčev

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

10 thoughts on “Susret sa organizatorom i gledanje koncerta iz grotla fandoma: Svi detalji našeg dana u Zagrebu, od početka do kraja!

  1. Deluje kao veoma uzbudljiv dan i jedno veliko,lepo iskustva 🙂 Jako mi je prijalo da čitam ovaj tekst,uživala sam,hvala Vam što ste ga napisali 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.