Sunčicin blog: Recenzija drugog albuma Jess Glynne ,,Always In Between“!

Ćaos, ponovo! Sunčica je i tu sam sa svojim 39. po redu blogom. Kao i prethodnih nekoliko, u pitanju je recenzija, i to ovoga puta drugog albuma Jess Glynne ,,Always In Between“. Jess je definitivno, po mom mišljenju, pevačica čiji je vokal zaista savršen i toliko predivno zvuči da je to neopisivo. Pre nego što krenem sa samom temom bloga, naravno, nekoliko uvodnih reči.

Kako je već 3 godine prošlo od izlaska njenog prvog albuma ,,I Cry When I Laugh“ mogu reći da sam stvarno jedva čekala da konačno izađe njen drugi album. Znam koliko su njene pesme dobre i želela sam još da ih čujem. Na albumu inače ima 12 pesama ali i 4 su na deluxe verziji, ali sam ih ja navela ovde. U svakom slučaju, da ne dužim više, hajde konačno da krenemo sa temom ovog bloga!

1) Intro
U ovom introu koji traje nešto više od minut i po, Jess već kreće da pokazuje svoje glasovne sposobnosti koje su stvarno zadivljujuće.

2) No One
U ovoj predivnoj brzoj pesmi Jess govori o tome kako neko smatra da je neko zapravo niko dok nije neko nekome. Nadam se da ste shvatili šta sam htela da ovime opišem, jer mi je jasno da sam baš zakoplikovala.

3) I’ll Be There
Vodeći singl sa ovog albuma. Uprkos tome što su ritam, kao i melodija pesme fenomenalni, ne može da se ne istakne glas Jess koji stvarno zvuči fascinantno. Ni sama ne znam šta bih više rekla o ovoj pesmi.

4) Thursday
Što se tiče ove pesme, ona je treći i ujedno najnoviji singl sa albuma (u trenutku kada ovo pišem). Svakako, još jedna stvarno mnogo dobra pesma. Inače, jedan od autora ove pesme jeste Ed Sheeran.

5) All I Am
Drugi i trenutno najnoviji singl sa albuma i ima tako neki sladunjav ritam. Mene lično podseća na nešto što biste čuli recimo tokom šopinga. Svakako, super pesma.

6) 123
Za mene, jedna od top 5 pesama sa ovog albuma. Posebno mi se dopadaju ritam i melodija ove pesme. Inače, govori o tome kako je nečije prisustvo dovoljno za sreću, da je tako opišem. Jess je inače ovu pesmu izvela uživo radi promocije albuma i naravno, rasturila je svojom izvedbom.

7) Never Let Me Go
Nešto malo brža pesma sa albuma u odnosu na prethodne. Svakako, još jedna stvarno super pesma. Jess ovde govori kako je svesna toga da smo nekada naporni, ali da je to jednostavno zbog činjenice da brinemo.

8) Broken
Definitivno moj trenutni favorit sa albuma. Ne mogu rečima opisati koliko mi se dopada ova pesma, jednostavno je savršena. Govori o tome kako uvek postoji neko ko ima prave reči za utehu u nekim ne tako savršenim trenucima.

9) Hate/Love
Ova pesma ima nešto malo sporiji ritam. Po mom mišljenju, skroz je nekako relaksirajuća i baš opušta i ukratko, govori o tome kako neko jednostavno ne ceni svu tu posvećenost i sreću.

10) Won’t Say No
Mislim da ova pesma ima skroz neobičan i interesantan ritam, ali to je upravo ono što je čini nekako posebnom i zanimljivom. Sve u svemu, super pesma!

11) Rollin’
Jedna pesma koja vas bukvalno tera na ples. Takođe, pesma koja govori o tome kako nam svima makar nekada treba malo zabave.

12) Nevermind
Stvarno u svakoj pesmi sa albuma Jess pokazuje svoje neverovatne glasovne sposobnosti, ali u ovoj pesmi je to, po mom mišljenju, još viši nivo.

13) These Days (Rudimental ft. Jess Glynne, Macklemore & Dan Caplen)
Krećemo sada sa deluxe verzijom ovog albuma. Što se ove pesme tiče, jedna od onih koje će definitivno obeležiti ovu godinu. Bukvalno je i danas možete čuti na svakom koraku. Odlična pesma!

14) So Real (Warriors) (Too Many Zoos vs. KDA ft. Jess Glynne)
Jess je ovde gostujući izvođač, ali se svakako pesma nalazi u okviru deluxe verzije njenog albuma. Inače, Jess izvodi čitavu pesmu, dok su ostali izvođači autori ove pesme.

15) Million Reasons
Još jedna extra pesma koja govori o mešanju glave i srca, znate već na šta mislim. U svakom slučaju, super pesma.

16) Insecurities
Pesma, koja po mom mišljenju, ima nešto nežniji ritam i mirniju notu u odnosu na ostale pesme. Veliki deo teksta ove pesme je u stilu ,,nešto“ ali i ,,nešto drugo“. U smislu vrlina i mana. Svakako, pesma koja svakako uobličuje priču ovog albuma.

I to bi bilo sve što se tiče mog 39. bloga, nadam se da vam se dopao. Očekujte od mene vrlo brzo novi blog. Nadam se da vam je bilo interesantno da ga čitate i da ste podstaknuti makar malo da poslušate neku od ovih pesama (ako već niste). Koje su vaše omiljene pesme sa ovog albuma? Napišite u komentarima. Puno pozdrava, Sunčica. 😊

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Sunčicin blog: Recenzija drugog albuma Jess Glynne ,,Always In Between“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.