Sunčicin blog: Recenzija debitantskog albuma Alan Walkera ,,Different World”!

Ćaos, ponovo. Sunčica je i tu sam sa svojim novim, 95. po redu blogom. Ovoga puta je konačno u pitanju recenzija, i to recenzija debitantskog albuma Alan Walkera pod nazivom ,,Different World”. Danas (u trenutku kada ovo pišem) je izašao ovaj album i ja sam bukvalno jedva čekala da napišem ovu recenziju. Naravno, kao i sve svoje dosadašnje blogove, i ovaj ću započeti sa nekoliko uvodnih reči, a zatim prelazimo i na samu temu ovog bloga!

Što se ovog albuma tiče, žanr je neki miks elektro i house ritmova, a standardnu verziju prati čak 7 singlova: Faded, Sing Me To Sleep, Alone, All Falls Down, Darkside, Diamond Heart & Different World. Sa japanskom deluxe verzijom, tu su još i pesme ,,Tired” i ,,The Spectre”. U ovaj blog sam uključila takođe i deluxe verziju, jer sam stvarno želela da napišem recenziju ovog odličnog albuma, čiji sam izlazak baš dosta čekala, budući da se prvi singl, ,,Faded” pojavio još pre oko 3 godine. Bilo kako bilo, neću više dužiti sa ovim uvodnim delom, nego hajde da pređemo na samu temu ovog bloga!

1) Intro

Album je započet sa ovim introm koji traje nešto više od jednog minuta. Ima vokalizacije, koja zvuči stvarno sjajno i predstavlja divan način za početak ovog još boljeg albuma!

2) Lost Control (with Sorana)

Prva pesma koju nismo bili u prilici da čujemo kao jedan od singlova sa albuma, kojih inače ima dosta, kao što sam već rekla. Alan Walker ju je prošle nedelje premijerno izveo na jednom od svojih nastupa, ali njena zvanična verzija izašla je sa samim albumom danas (u trenutku kada pišem ovo mislim). Pesma ima jedan od najboljih ritmova i melodija koje sam ja ikada čula. Stihovno je pesma veoma interesantna takođe a nekako stihovi koji se izdvajaju jesu: ,,Where my monsters like to hide, chaos feels so good inside”. Vrhunska pesma je u pitanju, zaista.

3) I Don’t Wanna Go ft.Julie Bergan 

Alan Walker i Julie Bergan su već sarađivali u pesmi ,,Ignite” sa K-391 i članom K-Pop grupe Big Bang, Seungri-em, a sada predstavljaju novu saradnju. Ova pesma je nekako mešavina ,,dreamy” nota, ali takođe i nekako zabavnih i malo bržih i zaista interesantnih ritmova i pritom zvuči top. Svakako, super pesma.

4) Lily (with K-391 & Emelie Hollow)

Definitivno moj trenutni favorit sa ovog albuma. Već na prvo slušanje mi je preokupirala misli, stvarno. Ova pesma se inače pojavila pre oko 2 meseca, ali bez vokalnog dela, i malo izmenjena, a bila je u potpunosti pesma K-391, i to pod nazivom ,,Flux”. Fenomenalna pesma. Ni sama ne znam šta bih više o njoj rekla, sem  da je stvarno, stvarno mnogo dobra pesma.

5) Lonely (with Steve Aoki ft. Isak & Omar Noir)

Sledeća pesma ima nekako malo jači i tvrđi ritam u odnosu na ostale, a predstavlja saradnju sa Steve Aoki-em, dok vokalni deo pripada Isak & Omar Noir. Mislim da je ovo jedna od pesama koje bih ja svrstala u one koje vas teraju na ples, ali je takođe i veoma opuštajuća i čini da se makar i na trenutak opustite i jednostavno ne razmišljate apsolutno ni o čemu. Svejedno, pesma je extra.

6) Do It All For You (with Trevor Guthrie)

Još jedna sjajna pesma koja je saradnja sa Trevor Guthrie-m. Ni ovu pesmu nismo bili u prilici da čujemo pre izlaska ovog albuma. Smatram da je ova pesma baš emotivna. Što se stihovnog dela pesme tiče, možda stihovi koji se najviše ističu su: ,,You’ll never build a wall that I can’t break through”. Već na osnovu tih stihova možete otprilike da pretpostavite o čemu je reč u ovoj pesmi.

7) Different World ft. Sofia Carson, K-391 & CORSAK

Kao što možda već znate, osim sa K-391, Alan Walker je takođe već sarađivao i sa Sofiom Carson u njenoj pesmi ,,Back To Beautiful”. Što se ove pesme tiče, nju sam dosta puta već spominjala, no bez obzira na to, mislim da pesma nosi stvarno važnu poruku i da je od velikog značaja. Pritom nosi isti naziv kao i sam album, tako da svakako predstavlja jednu upečatljivu pesmu.

8) Interlude

U ovom prvom interludiju koji takođe traje nešto duže od jednog minuta dolazi do izražaja jedna doza emocije, praćena klavirom, tako da sve deluje još više osećajnije. Zvuči stvarno magično.

9) Sing Me To Sleep

Pesma koja je postala singl još sredinom 2016. godine, a u pitanju je još jedna stvarno odlična pesma. Sam početak pesme govori o tome kako vreme neprestano ide, i kako neki trenuci jednostavno postaju prošlost. Takođe, u pesmi se opisuju i trenuci kada se neprestano dešava nešto u okruženju, ali da bez obzira na to, moguće je odmoriti se od svega toga provodeći vreme u svojim mislima.

10) All Falls Down ft. Noah Cyrus with Digital Farm Animals

Svakako jedna od pesama koje su obeležile 2017. godinu i kojom je započeta inače trilogija ,,World Of Walker”, a u pitanju je saradnja sa Noah Cyrus i Digital Farm Animals. Jedno vreme ste je bukvalno mogli čuti svuda, što nije ni čudo jer je pesma extra. Takođe, ova pesma spada u one koje čine da se osećate baš moćno.

11) Darkside ft. Au/Ra & Tomine Harket

Drugi deo trilogije ,,World Of Walker”. Pesma govori o nekoj zamršenoj situaciji, možda nešto što bih opisala poput nečega što podseća na neku maglu, ali da jednostavno treba pustiti da stvari idu svojim tokom. Sem toga, pesma je inače izašla ovog leta i ima extra ritam, kao i melodiju i zvuči besprekorno.

12) Alone

Vokalnu ulogu u ovoj pesmi ima Noonie Bao, inače. Još jedna pesma sa važnom porukom koja se donekle kosi sa naslovom, a zapravo govori o tome da nikada nismo sami i da uvek postoji neko kome je stalo do nas. Pesma se pojavila negde krajem 2016. godine još, i svakako je jedna od pesama koje su obeležile tu godinu.

13) Diamond Heart ft. Sophia Somajo

Treći i finalni deo trilogije ,,World Of Walker”. Pesma je izašla početkom jeseni 2018. godine, a prvobitno je bila namenjena da bude saradnja sa David Guettom i da je pojavi na njegovom trenutno najnovijem albumu ,,7″, takođe. U svakom slučaju, pesma koja spada u top 5 sa ovog albuma, bar po mom mišljenju.

14) Faded (Interlude)

Ovaj četrdesetosekundni interludij nosi isti naziv kao i naredna pesma a sve u svemu, u pitanju je jedna verzija instrumentala pesme.

15) Faded

Evo jedne pesme za koju sam sigurna da ste je čuli verovatno mali milion puta, makar i njen deo. Jedna od najemotivnijih pesama koje sam ja ikada čula i definitivno pesma koja spada u one koje su obeležile 2015. godinu. ,,You were the shadow to my light, did you feel us?” su početni stihovi ove pesme koji su baš legendarni i istovremeno totalno realni, jer je za stvaranje senke neophodno svetlo, zar ne? Alan je sam rekao da je pesma o traženju nekoga, ali i jednostavno trenutaka kada se osećamo izgubljeno. Vokalni deo pesme pripada pevačici Iselin Solheim. Bilo kako bilo, pesma je doslovno savršena.

Sada prelazimo na japansku deluxe verziju albuma, na kojoj se nalaze još 3 pesme…

16) Tired ft. Gavin James

Još jedna stvarno osećajna pesma, koja je izašla tokom proleća 2017. godine i koja je saradnja sa Gavin Jamesom. Govori o trenucima kada se osećamo bespomoćno da nekoga utešimo, iako stvarno želimo da pomognemo. U svakom slučaju, ova pesma je sem toga i veoma relaksirajuća.

17) Routine (with David Whistle)

Ova pesma je zapravo čist instrumental koji ne sadrži vokalni deo (bar ne još uvek) ali je njen ritam stvarno zarazan i pritom baš zanimljiv.

18) The Spectre

I za kraj ovog albuma, pesma koja je nastala od otprilike istoimene pesme, ali joj je dodat vokalni deo za koji je zaslužan Jesper Borgen. Nema nešto puno teksta ova pesma, ali svakako zvuči fenomenalno.

I to bi bilo sve što se tiče mog 95. bloga, nadam se da vam se dopao. Očekujte od mene vrlo brzo novi blog. Nadam se da vam je bilo interesantno za čitanje i da ste makar malo podstaknuti da poslušate neku od ovih pesama (ako već niste). Koje su vaše omiljene pesme sa ovog albuma? Napišite u komentarima. Puno pozdrava, Sunčica.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

6 thoughts on “Sunčicin blog: Recenzija debitantskog albuma Alan Walkera ,,Different World”!

      1. Poslala sam Vam email, ako mozete da ga pogledate i da mi kazete sta mislite. Email vezan je za serije koje treba pogledati. Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.