Sunčicin blog: Mojih 10 omiljenih Disney filmova!

​Hi again! Sunčica je i evo mog 11. bloga. Ponovo malo drugačija tema od mene-ovoga puta sam odlučila da tema bude lista mojih omiljenih Disney Channel filmova, odnosno filmova sa Disney kanala. Pa ovako, ja sam Disney Channel počela da gledam negde 2013. godine i od tada sam pogledala stvarno dosta filmova sa ovog kanala, budući da često puštaju i neke od dosta ranijih godina i slično.

Za neke od ovih filmova (ako ne i sve) ste čuli, ili ste ih pogledali, tako da ću se, kao i uvek potruditi da budem što kraća u njihovom opisivanju, ali potrudiću se da što više približim opis filma. Mislim da na ovoj listi treba da se nađe još zaista dosta Disney Channel filmova, ali ne želim da bude previše dugačak ovaj blog, tako da sam izdvojila baš omiljene. Od sada ću se i ovakvim tipom blogova baviti, pošto mi je bilo stvarno interesantno da sastavim ovakvu listu. Želim još samo da naglasim da ih nisam ređala ni po kakvom redosledu, već sam samo onaj najomiljeniji ostavila za kraj, dok su ostali zaista nasumičnim redom poređani. Da ne dužim više, hajde da krenemo sa listom mojih omiljenih Disney Channel filmova!

,,Camp Rock“

​Ako niste pogledali ovaj film, sigurna sam da ste makar čuli za njega. Uglavnom, tu se radi o devojci Mitchie Torres (glumi je Demi Lovato) koja želi profesionalno da se bavi pevanjem, te odlazi u muzički kamp ,,Rock“. Međutim, u želji da se uklopi u masu i da što pre nađe ,,popularne“ prijatelje, bude i sama popularna i slično, počinje da laže o svom životu i tome ko je zapravo ona. Tu je i muzički trio ,,Connect 3″ (koji glume Jonas Brothers-Joe, Nick & Kevin). Ovde ubrajam i nastavak ovog filma-,,Camp Rock 2: The Final Jam“ u kome se pojavljuje još jedan muzički kamp ,,Star“ na drugoj strani jezera i konkurenciji ta dva kampa. Prvi deo je iz 2008. a drugi iz 2010. godine.

,,Adventures In Babysitting“

​Ovaj film je zapravo remake istoimenog filma iz 1987. godine. Još jedna zanimljiva činjenica jeste da je ovo 100. film snimljen za Disney Channel. Što se tiče same radnje, tu su dve babysitterke-Jenny Parker (koju glumi Sabrina Carpenter) i Lola Perez (koju glumi Sofia Carson). Njih dve su totalne suprotnosti-Jenny je opsednuta redom, poštovanjem pravila i sličnim, dok Lola uvek gleda kako da nađe zabavu u tome što radi. Tokom intervjua za prestižno takmičenje u fotografiji na kom su njih dve finalistkinje, slučajno zamene telefone i tu njihova priča o zajedničkom čuvanju dece i čitavom prijateljstvu tek počinje. Film je, inače, iz 2016. godine.

,,Radio Rebel“

​Zanimljiva činjenica: ovaj film sam zapravo sasvim slučajno prvo videla na nekom drugom kanalu i nisam znala kako se zove jer je već bio pri kraju, ali kada sam slučajno naletela nakon nekog vremena na Disney Channel-u, bila sam presrećna. U filmu se radi o Tari Adams (koju glumi Debby Ryan)-finoj, povučenoj, stidljivoj i introvertnoj devojci koja je na završnoj godini sr. škole i bliži se matura. Ona pod pseudonimom ,,Radio Rebel“ (,,Radio Buntovnica“) iz svoje sobe je podkast DJ. To je upravo i njen alter ego, kroz koji ona šalje inspirativne poruke, te joj se njeno okruženje divi, ali niko ne zna da je to ona. Tu su naravno i ,,mean girls“ koje žele da je upropaste zbog njene zaljubljenosti u Gavina (kog glumi Adam DiMarco). Pomoću svoje porodice i najbolje prijateljice počinje svoju emisiju na pravoj radio stanici, međutim to je sve kasnije uvaljuje u probleme zbog kojih se od nje traži da otkrije svoj identitet. Film je iz 2012. godine.

,,Lemonade Mouth“

​Ovaj film je jedan odličan mjuzikl i mislim da ste bar nekad čuli barem neku pesmu iz ovog filma, a pritom su sve super zaista. Radi se o grupi od petoro srednjoškolaca-Olivia (glumi je Bridgit Mendler), Mo (Naomi Scott), Charlie (Blake Michael), Stella (Hayley Kyioko) & Wen (Adam Hicks). Oni se upoznaju na kaznenoj nastavi na koju su svi dospeli iz različitih razloga. U posebnoj prostoriji za to se nalazi aparat za limunadu, između ostalog. Sasvim slučajno krenu da pevaju i nakon toga oni osnivaju bend a inspiracija za ime im bude upravo prethodno navedena situacija. Dalje se oni suočavaju sa svakojakim poteškoćama. Meni je iskreno žao što ovaj film nema nastavak, jer mislim da tu ima još dosta da se ispriča, da se tako izrazim. Film je iz 2011. godine.

,,Cloud 9″

​Mislim da ovaj film daje svima neko nadahnuće jer šalje jaku poruku-da ne treba odustajati i treba istrajati u svojim ciljevima. Radi se o devojci Kayli (koju glumi Dove Cameron) koja obožava snowboarding. Tokom neslane šalje biva okrivljena od strane svog dečka Nicka (Mike C. Manning) i njegovih prijatelja da je to sve bilo njeno maslo. Tom prilikom oni raskidaju i ona na najgori mogući način saznaje da su sve njene prethodne pobede bile nameštene. Želeći da dokaže da ona vredi i zna mnogo više nego što ispada, traži od Will-a (Luke Benward), bivšeg snowboardera koji je prestao nakon povrede, da je obučava kako bi osvojila svoj prvi pravi trofej. Tom prilikom oni se zaljubljuju jedno u drugo. Film je inače iz 2014. godine i po mom mišljenju, pravi je za rashlađivanje tokom ovih letnjih dana.

,,Good Luck Charlie: It’s Christmas!“

​Kao što već verovatno pretpostavlajte (ili znate) ovaj film je baziran na seriji ,,Good Luck Charlie!“ i svi likovi su upravo iz te serije. Ovo je pravi Božićni film, ali ja volim da ga pogledam u bilo koje doba godine. Porodica Duncan odlazi na odmor u Palm Springs, California, kod Amynih roditelja. Međutim, jedno od dece-Teddy (glumi je Bridgit Mendler) želi da se pokaže kao zrela osoba i zauzme za sebe tako da prilikom poletanja izlazi iz aviona kako bi ušla u drugi. Za njom polazi Amy (Leigh-Allyn Baker) ostavljajući svog muža Boba, i svoju ostalu decu Gabe-a, PJ-a i Charlie koji pre njih stižu na željenu lokaciju, dok one nailaze na razne prepreke prilikom svog putovanja. Film je iz 2011. godine.

,,Geek Charming“

Ovaj film je stvarno baš interesantan na neki poseban način. Radi se o devojci Dylan (glumi je Sarah Hyland) koja je ,,Queen Bee“ i želi da postane kraljica mature. Svi je smatraju za površnu osobu, koja brine samo za neke potpuno besmislene stvari, bez pravih vrednosti. S druge strane Josh (Matt Prokop) želi da snimi film o njoj, gde želi da pokaže pravu istinu-ona je zapravo jedna veoma sentimentalna i osećajna osoba. Dylan pristaje na to i tokom jedne kupovine čak i obavlja makeover Joshu, jer želi da mu pomogne da pozove Amy (Sasha Pieterse), devojku koja mu se sviđa, da izađu. Ipak, Dylan se zaljubljuje vremenom u Josha, kao i on u nju. Film je iz 2011. godine.

,,Wizards Of Waverly Place: The Movie“

​Ovaj film je takođe baziran na Disney Channel-ovoj seriji ,,WOWP“. Russo porodica se priprema na putovanje na Karibe. Alex (glumi je Selena Gomez) ne želi da ide i čini sve da do toga ne dođe. Ipak, oni odlaze na putovanje i Alex tokom svađe sa majkom Theresom (Maria Canals Barrera) poželi da se ona i otac nje i njene braće Maxa (Jake T. Austin) i Justina (David Henrie)-Jerry (David DeLuise) nisu ni upoznali. Kako je u tom trenutku kod sebe imala knjigu čini i štapić, ta želja se i ostvaruje, ali kasnije shvata zajedno sa svojom braćom da ako ne isprave stvari, njih troje će nestati. Film je inače iz 2009. godine.

,,How To Build A Better Boy“

​Ovaj film je nestvarno dobar. Radi se o dve najbolje prijateljice, Mae (koju glumi Kelli Berglund) i Gabby (China Anne McClain) kojima je jedina misao da uče i znaju što više podataka. Ili se tako čini. Naime, Mae je zaljubljena u Jadena (Noah Centineo) i misli da će je pozvati na maturu, ali Gabby joj govori da nema šanse kod njega, što se ispostavlja kao tačno, makar se tako pita ,,mean girl“ Naveah (Ashley Argota). Ponižena, govori da već ima dečka. Kasnije Gabby i Mae popunjavaju listu Mae-nog idealnog dečka, ali ne shvataju da zapravo prave robota-Alberta Banksa, putem programa koji ima potpuno drugu svrhu. On poziva Mae na maturu i predstavlja Mae-nog dečka iz snova. Mae isprva ne želi da prihvati daje on robot i da ima sasvim drugu namenu, ali kasnije i ona prihvata realnost. Kasnije Jaden govori Gabby da mu se zapravo sviđa Mae ali da nije imao hrabrosti da je pita da idu zajedno. Film je iz 2014. godine.

,,Descendants“

​I za kraj, moj definitivni favorit kada su filmovi sa Disney Channel-a u pitanju-,,Descendants“! Pre nego što krenem na opis, moram naglasiti da jedva čekam treći deo filma, kao i činjenicu da pošto u trenutku kada pišem ovo još uvek nije izašao promo poster za film, nisam ga stavila sa prathodna dva. Da krenemo sa opisom sada. Radi se o četvoro prijatelja-Mal (Dove Cameron), Evie (Sofia Carson), Carlos (Cameron Boyce) & Jay (Booboo Stewart), koji žive na ,,Isle Of The Lost“/,,Ostrvu izgubljenih“. Da bih vam približila o čemu se radi, tu žive svi zli junaci iz Disney-evih priča, zajedno sa svojom decom. Sa druge strane, Auradon poseduju Beauty And The Beast/Lepotica i Zver, gde žive svi pozitivni likovi. Oni imaju sina Bena (Mitchell Hope) koji uskoro treba da postane novi kralj Auradona. Njegova prva odluka kao budućeg kralja jeste da se deci negativaca pruži nova šansa. Tu šansu upravo dobija prethodno navedena četvorka, ali oni najpre žele da nastave stopama svojih roditelja, naročito Mal. Ipak, ona se zaljubljuje u Bena. Međutim, previše spoljašnjeg uticaja ima na sve to, tako da se nalaze između dve vatre i treba da izaberu stranu. U drugom delu se upoznajemo sa mnogim drugim zlikovcima i dobricama. Kako na kraju prvog dela Mal ipak bira dobro, ona i Ben su zajedno. Međutim, ona puca pod pritiskom da bude savršena devojka iz Auradona i vraća se na ostrvo gde je čeka Uma (China Anne McClain) sa svojim prijateljima koji joj žele samo loše, budući da nisu imali priliku koju njena družina jete. O ovim filmovima bih mogla da pišem danima koliko ih obožavam, ali verujem da sam već sada stvarno odužila ovaj blog pa sve što želim da kažem još jeste da je prvi deo iz 2015. godine, drugi iz 2017. a treći će izaći tokom 2019. godine.

I to bi bilo to što se tiče mog 11. bloga, nadam se da vam se dopao i da niste prispavali, pošto mi je jasno da sam ga stvarno odužila hah. Očekujte od mene vrlo brzo novi blog. Nadam se da vam je bilo interesantno da ga čitate i da ste bar malo podstaknuti da pogledate barem neki od ovih filmova (ako već niste). Koji su vaše omiljeni omiljeni filmovi sa ove liste? I koji su vaši omiljeni filmovi sa Disney Channel-a? Puno pozdrava, Sunčica. 😊

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

10 thoughts on “Sunčicin blog: Mojih 10 omiljenih Disney filmova!

 1. Pogledala sam par filmova sa ove liste, koji su mi medju omiljenih. A to su: Descendants, WOWP: The Movie, Geek Charming, Cloud 9 i Camp Rock.
  Super blog, inace mislim da trebas pisati jos ovakvih blogova 😉

 2. Odlican blog! Ja cu sada da napisem moje misljenje o ovim filmovima.
  Camp Rock sam gledala, cool je, ali i nisam nesto odusevljena.
  Adventures in Babysitting nisam gledala, ali cu pogledati.
  Radio Rebell mi je takodje cool film.
  Lemonade Mouth je film koji je stvarno odlican! Jedan od najboljih!
  Cloud mi je takodje prezanimljiv.
  Film Goodluck Charlie mi je odlican i presmesan, kao i serija Goodluck Charlie koju nazalost vise ne prikazuju na Disney.
  Geek Charming isto volim, ali sam odavno gledala taj film ali se secam svega.
  WOWP mi je isto prezanimljiv, kao i serija.
  Iii mislim da sam jedina kojoj Descendans nije nista posebno, msm gledala sam prvi deo i nije toliko zanimljiv.
  Trebala si da ubacis filmove High school musical, 16 Wishes, Bad Hair Day itd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.