Sunčicin blog: Deset serija koje preporučujem!

Sunčicin blog: Deset serija koje preporučujem!

Ćaos, ponovo! Sunčica je i tu sam sa svojim 67. blogom po redu, ovoga puta konačno o serijama. Primetila sam da baš odavno nisam pisala blogove posvećene nekim serijama i filmovima, pa sam odlučila da se malo vratim i njima. Naravno, i o muzici će ih i dalje biti, ali ovaj i možda još narednih nekoliko (ali nisam sigurna baš da li će tim redom ići) biće ili o serijama ili filmovima. Naravno, kao i sve dosadašnje blogove, i ovaj ću početi sa nekoliko uvodnih reči a zatim prelazimo na samu temu ovog bloga.
Serije stvarno obožavam, nema tu šta. Mislim da nisam toliko blogova o njima pisala, ali nekoliko ipak jesam. Pred vama je 10 serija koje ja stvarno obožavam da gledam i koje preporučujem, a svakako će biti još ovakvih blogova, naravno, sa nekim drugim serijama. Svaku sam ukratko opisala u par rečenica. Neke su završene, neke nisu, no svakako, možete se, kao i ja, vraćati gledanju iznova nekim od njih. Nisam ih ređala ni po kakvom redosledu, već sam samo nasumično nabrajala. Neću više dužiti sa ovim uvodnim delom, već hajde da krenemo sa temom ovog bloga
.

1. Stitchers

1.jpg

Radi se o devojci po imenu Kristen Clark (glumi je Ema Ishta). Ona je deo programa ,,Ušivanja” gde, u suštini, ona na neki način dospe do sećanja nekih osoba. Tu su takođe njeni prijatelji Cameron (Kyle Harris), Linus (Ritesh Rajan) Camille (Allison Scagliotti) i njihova šefica, tačnije više vođa tog samog programa, Maggie (Salli Richardson-Whitfield). Serija inače ima 3 sezone i završeno je njeno emitovanje koje je trajalo od 2015. pa do 2017. godine, a žanr je sci-fi i drama.

2. Mr. Robot

2.jpg

Serija koja prati život Eliotta Aldersona (glumi ga Rami Malek) koji živi u Njujorku i koji radi kao cyber stručnjak. Sa druge strane, svoju stručnost usmerava i ka drugim poljima. Nije optimističan, tako da je njegov psihološki lik takođe veoma važan deo ove serije, a tu su takođe i njegova mlađa sestra Darlene (Carly Chaikin), prijateljica Angela (Portia Doubleday) i mnogi drugi. Trenutno ima 3 sezone i emituje se od 2015. godine a vrlo verovatno će 4. sezona koja će se emitovati 2019. godine biti ujedno i finalna. Inače, žanr je drama, tehno i psihološki triler.

3. Quantico

3.jpg

Što se ove serije tiče, ona prati živote FBI regruta, među kojima se ističe Alex Parrish (Priyanka Chopra je glumi). Svaka sezona je puna flashback-ova. Tu su takođe veoma značajni likovi i Ryan (Jake McLaughlin), Liam (Josh Hopkins), Miranda (Aunjanue Ellis), Caleb (Graham Rogers), Shelby (Johanna Braddy) i mnogi drugi. Emitovana je od 2015. do ove, 2018. godine i ima inače 3 sezone. Kada je žanr serije u pitanju, ove prednjači svakako drama, kao i triler.

4. Shadowhunters: The Mortal Instruments

4.jpg

U ovoj seriji se radi o Clary (Kat McNamara) koja želi da se bavi umetnošću, ali za svoj 18. rođendan saznaje da je ona zapravo deo potpuno drugačijeg sveta, punog natprirodnih bića poput vampira, vukodlaka, veštaka i naravno senolovaca, ali i drugih. Tu su i njeni prijatelji Jace (Dominic Sherwood), Simon (Alberto Rosende), Izzy (Emeraude Toubia), Alec (Matthew Daddario) i drugi. Serija inače ima 3 sezone trenutno ali se priča da će se završiti tom sezonom. Emituje se od 2016. godine a žanr je mešavina tinejdžerske drame, fantazije, natprirodnog i sa čak elementima horora.

5. Stranger Things

stranger-things-poster.jpg

Svakako jedna fantastična serija u kojoj se radnja odvija tokom 80-tih godina prošlog veka. Ne mogu vam puno opisivati ovu seriju jer je radnja dosta zamršena, ali mogu vam reći da govori o prijateljima Mike (Finn Wolfhard), Dustin (Gaten Matarazzo) i Lucas (Caleb McLaughlin) koji nakon nestanka njihovog prijatelja Willa (Noah Schnapp) upoznaju devojčicu ,,Eleven” / za koju se kasnije ispostavlja da se zove Jane (Millie Bobby Brown), pokušavaju na sve načine da ga pronađu svog prijatelja. Ima 2 sezone za sada, ali je potvrđeno snimanje treće i četvrte, a možda će biti i pete, no ona još nije potvrđena. Žanr je sci-fi, horor i supernatural drama, a emituje se od 2016. godine.

6. Teen Wolf

6.jpg

Nisam sigurna da li sam ovu seriju već spominjala ranije, no svakako sada ću je ponovo predstaviti. Radi se o grupi tinejdžera iz mesta Beacon Hills, gde prilikom jedne večeri druženja Scotta (Tyler Posey) i Stilesa (Dylan O’Brien) Scott postaje vukodlak. Ubrzo saznaju da je natprirodan svet zapravo ogroman i komplikovan. Naravno, ništa bez ljubavnih jada, prijateljstva i slično. Tu su Alison (Crystal Reed), Lydia (Holland Roden) i mnogi drugi. Ima 6 sezona, a žanr serije je tinejdžerska drama, horor, komedija, supernatural i akcija. Emitovanje je trajalo od 2011. do 2017. godine.

7. Pretty Little Liars

7.jpg

Ovu seriju sam uvek svrstavala u svoje najdraže. Iako je njeno emitovanje završeno tokom leta 2017. godine, a emitovala se još od 2010. ja je i dalje gledam iznova i iznova jer je zaista fenomenalna.Radi se o grupi prijateljica-Spencer (Troian Bellisario), Emily (Shay Mitchell), Hannah (Ashley Benson) i Aria (Lucy Hale) koje žive u Rosewoodu, gde se i školuju. Jedna od njih-Alison (Sasha Pieterse) nestaje, međutim po svemu sudeći, povratka joj nema. Ipak, počinju da im stižu poruke od osobe koja se potpisuje kao ,,A” koja zna sve njihove tajne koja je i Alison znala, tako da shvataju da priča nije završena, već je tek počela. Ima 7 sezona, a žanr je triler, misterija i tinejdžerska drama.

8. The Flash

8.jpg

Serija koja prati život Barry Allena (Grant Gustin) koji je forenzičar, ali u tajnosti pomoću svojih prijatelja iz Star Labs-a Iris (Candice Patton), Caitlin (Danielle Panabaker), Cisco (Carlos Valdes) i drugih, spašava svoj grad Central City. Nakon što se probudio iz kome prouzrokovane udarom groma, dobio je moć neverovatne brzine. Serija inače ima 5 sezona (trenutno se emituje 5.) i emituje se od 2014. godine, dok je žanr superherojski, drama, a takođe i akcija.

9. Arrow

9.jpg

Vrhunska serija koja govori o životu Olivera Queena (Stephen Amell) koji je proveo 5 godina na napuštenom ostrvu usled brodoloma i nakon toga se vratio kući. Ipak, za to vreme se dosta promenio i shvatio je da želi da spasi svoj grad Starling City od svih nevolja kao maskiran osvetnik. U tome mu pomažu prijatelji John (David Ramsey), Laurel (Katie Cassidy), Felicity (Emily Bett Rickards), sestra Thea (Willa Holand) i drugi. Ima trenutno 7 sezona i emituje se od 2012. godine, inače, a žanr je i ovde superherojska fikcija, drama, akcija i misterija.

10. Riverdale

10.jpg

I naravno, neizostavna na ovoj listi je serija ,,Riverdale” koja je stvarno fenomenalna. Govori o grupi prijatelja koju čine Archie (KJ Apa), Betty (Lili Reinhart), Jughead (Cole Sprouse), Veronica (Camila Mendes) koji žive u gradu Riverdale i događajima u tom gradu. Ne mogu nešto puno ovu seriju da opišem jer ne želim da spoilujem, pošto mislim da je tako interesantnije, ali mogu reći da je serija odlična. Ima 3 sezone (treća se trenutno emituje) a emituje se od početka 2017. godine, dok je žanr tinejdžerska drama, kao i misterija.

I to bi bilo sve što se tiče mog 67. bloga, nadam se da vam se dopao. Očekujte od mene vrlo brzo novi blog. Nadam se da vam je bilo interesantno za čitanje i da ste postaknuti da pogledate makar neku od ovih serija (ako već niste). Koje serije vi preporučujete? Mogu biti i van ove liste, naravno. Napišite u komentarima. Puno pozdrava, Sunčica.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Smatra da je rad sa tinejdžerima i borba za dolazak mladih zvezda u region najbolji posao na svetu, iako malo ko to razume.

One thought on “Sunčicin blog: Deset serija koje preporučujem!

  1. Gledala sam PLL, Teen Wolf, a trenutno gledam Stranger Things, Riverdale i Shadowhunters. Jedina serija od ponuđenih koja mi djeluje privlačna je Mr.Robot i to zbog glavnog glumca 😁.
    Okej blog ❤.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.