Sunčicin blog: 9 serija koje su završene, ali ih treba pogledati!

Hi again! Sunčica je i evo mog 14. bloga. Za ovaj blog sam odlučila da napišem 9 serija koje su završene, ali ih ja lično mnogo volim i smatram da ih vredi i treba pogledati. Naravno, opisaću svaku na najkraći mogući način i naglasiti broj sezona i od kada do kada je emitovana i naravno žanr. Još nekoliko narednih blogova će možda biti ovakvog tipa, a kasnije će ponovo biti nešto drugačije, no svakako, videću još.

Svaka od ovih serija je jedinstvena na neki svoj način, tako da ako vam se neka i ne dopada, možda će vam već sledeća postati omiljena. Verovatno ste neke od ovih serija (ako ne i sve, naravno) već pogledali, no i ja sama neke volim da pogledam i po više puta, a sigurna sam da nisam jedina. Još samo želim da naglasim da sam ih ređala po redosledu ali da ako je neka serija na npr. 7 mestu ne znači da nisam ljubitelj te serije ili nešto slično, već jednostavno da se ona u ovoj konkurenciji za mene nalazi na tom mestu. Da ne dužim više, hajde da konačno krenemo sa temom bloga!

9) Hemlock Grove

Serija je emitovana od 2013. do 2015. no ja sam za nju saznala tek prethodne jeseni, ali kako nema nešto preterano mnogo epizoda, brzo se pogleda. Radi se o gradu Hemlock Grove u Pensilvaniji gde su uvrnuti događaji neizbežni, a pritom su potkrepljeni glasinama. Radi se o dobrostojećoj porodici Godfrey iz koje se izdvaja Olivia (koju glumi Famke Janseen) i sin Roman (Bill Skarsgård). Tu je i pridošlica Peter Rumancek (Landon Loboiron) oko koga se između ostalog, vrte glasine. Ako volite vukodlake, vampire i slične stvari, ovo je prava serija za vas. Žanr je horor i triler, a ima 3 sezone od kojih prva ima 13, a druga i treća po 10 epizoda.

8) The Vampire Diaries

Sigurna sam da ste pretpostavili da će se ova serija naći na ovoj listi. Emitovana je od 2009. do 2017. godine, a žanr je drama, natprirodni, fantazija i horor. Fenomenalna braća Salvatore-Stefan (Paul Wesley) & Damon (Ian Somerhalder), koji ,,izgube” glavu za Elenom (Nina Dobrev), za koju se kasnije ispostavlja da je dvojnica još jedne devojke za kojom su ,,poludeli”-Katherine. Ima čak 8 sezona od kojih sve imaju po 22 epizode, sem 4. sezone koja ima 23, i poslednje sezone koja ima svega 16 epizoda.

7) Beauty And The Beast

Ova serija je bazirana na istoimenoj iz 1987. godine, a emitovana je od 2012. do 2016. godine. Žanr je detektivski, sci-fi, triler. Radi se o detektivki Catherine Chandler (Kristin Kreuk) koju devet godina nakon njenog spasavanja slučaj odvodi do Vincenta Kellera (Jay Ryan) jer je lažirao svoje postojanje, za kog se ispostavlja da je on taj koji ju je spasio, ali kako ga upoznaje, Chaterine saznaje i šta je on u stvari. Ima 4 sezone, a prve dve imaju po 22 epizode, dok druge dve po 13 epizoda.

6) Teen Wolf

Za ovu seriju ste verovatno čuli (ako je niste pogledali, naravno). Emitovana je od 2011. do 2017. godine, a žanr je drama, komedija, natprirodni, horor, akcija i romantičan. Radi se o grupi tinejdžera iz mesta Beacon Hills, gde prilikom jedne večeri druženja Scotta (Tyler Posey) i Stilesa (Dylan O’Brien) Scott postaje vukodlak. Ubrzo saznaju da je natprirodan svet zapravo ogroman i komplikovan. Naravno, ništa bez ljubavnih jada, prijateljstva i slično. Tu su Alison (Crystal Reed), Lydia (Holland Roden) i mnogi drugi. Ima 6 sezona, od kojih 1. , 2. i 4. imaju po 12 epizoda, 3. sezona ima 24 epizode, a 5. i 6. po 20 epizoda.

5) H2O: Just Add Watter

Ne znam za vas, ali ova serija uvek za mene predstavlja neku vrstu nostalgije, iako sam je pogledala mali milion puta. Emitovana je od 2006. do 2010. a žanr je drama i fantazija. Radi se o tri prijateljice, Cleo (Phoebe Tonkin), Rikki (Cariba Heine) i Emma (Claire Holt) koje sasvim slučajno postaju sirene. Kasnije umesto Emme dolazi Bella (Indiana Evans). Ova serija je malo drugačija od svih sa ove liste jer su epizode ove serije jedine sa liste koje traju po 20-tak minuta, dok od svih ostalih traju oko 40. Ima 3 sezone koje sve imaju po 26 epizoda.

4) The Shannara Chronicles

Za ovu seriju sam skroz slučajno saznala. Emitovana je od početka 2016. do kraja 2017. godinem a žanr je većinski fantazija. Ako volite serije u kojima se pojavljuju vilenjaci, demoni i slične stvari, ovo je prava serija za vas. Tu je Will Ohmsford (Austin Butler), čija je misija da spasi svoju domovinu od demona, u čemu mu pomaže magično kamenje koje poseduje. Takođe, tu su Amberle Elessedil (Poppy Drayton) koja je princeza i koja je jedna od odabranih za čuvanje drveta Ellcrys, dok je njena prijateljica Eretria (Ivana Baquero) uvek tu za nju, međutim tu je i ljubavni trougao kao i slične situacije. Ima 2 sezone po 10 epizoda, inače.

3) Scream Queens

Ovo je jedna serija u kojoj su glavne odlike (ujedno i žanr) horor i komedija. Emitovana je od jeseni 2015. do kraja 2016. godine. Radi se o sestrinstvu ,,Kappa Kappa Tau” kog čine Chanelice predvođene Chanel Oberlin (Emma Roberts). Tu su #2 (Ariana Grande), #3 (Billie Lourd) i #5 (Abbie Breslin). Sestrinstvo se nalazi u sklopu koledža koji je pod upravom Cathy Munch (Jamie L C.), koja naređuje da u ta bratstva i sestrinstva može da ulazi od tog trenutka svako, a ne samo odabrani, što razbesni Chanel. U svakoj sezoni postoji glavni zlikovac, a kako serija ima 2 sezone, u prvoj je to ,,Red Devil” a u drugoj ,,Green Meanie” i njihove mete su prvenstveno Chanelice, tako da ih sređuju jednu po jednu. Prva sezona ima 13 a druga 10 epizoda.

2) Desperate Housewives

Sigurna sam da ste nekada čuli za ovu seriju (ili je pogledali) ali ja već godinama gledam iznova i iznova ovu seriju i prosto ne mogu opisati koliko je obožavam. U pitanju je soap opera, komedija, misterija ali i drama, koja se snimala od 2004. do 2012. godine. Radi se (očigledno) o domaćicama-Susan (Teri Hatcher), Lynette (Felicity Huffman), Bree (Marcia Cross) i Gabrielle (Eva Longoria) i njihovom svakodnevnom životu i problemima sa kojima se suočavaju. One žive u ulici Wisteria Lane, u koju se često doseljavaju ali i iz koje se često odseljavaju mnogi. Naravno, tu su ljubavni jadi, prijateljstva, tračevi, svakakvi događaji i slično. Ima 8 sezona od kojih 1.,3., 6., 7. i 8. imaju po 23 epizode, 2. i 5. po 24 epizode a 4. ima 17 epizoda.

1) Pretty Little Liars

Iii na prvom mestu se nalazi verovatno moja najomiljenija serija svih vremena. Verovatno jedna od najpoznatijih serija u prethodnih nekoliko godina. Emitovana je od 2010. do 2017. godine, a žanr je triler, misterija, i naravno drama. Radi se o grupi prijateljica-Spencer (Troian Bellisario), Emily (Shay Mitchell), Hannah (Ashley Benson) i Aria (Lucy Hale) koje žive u Rosewoodu, gde se i školuju. Jedna od njih-Alison (Sasha Pieterse) nestaje, međutim po svemu sudeći, povratka joj nema. Ipak, počinju da im stižu poruke od osobe koja se potpisuje kao ,,A” koja zna sve njihove tajne koja je i Alison znala, tako da shvataju da priča nije završena, već je tek počela. Ima 7 sezona od kojih prva sezona ima 22, druga i peta po 25, treća i četvrta po 24 a šesta i sedma po 20 epizoda. Iskreno, ni sama ne mogu objasniti šta je to što ovu seriju za mene čini tako posebnom, ali ono što je sigurno da ne mogu opisati koliko je zanimljiva, napeta i šta sve ne. Ako već niste pogledali seriju, a planirate, preporučujem da ne spoilujete seriju sami sebi kao što sam ja uradila (da, znam, kako sam mogla? ali šta da se radi…Inače, nisam sve delove jer sam počela sa gledanjem kada je serija bila negde na polovini 6. sezone tako da nisam mogla kraj da otkrijem sama sebi.) jer ćete na taj način serija ostaviti još jači utisak na vas. Oduševićete se u svakom smislu ako je pogledate, ali mislim da će ovako biti još bolje, no vaša je odluka u svakom slučaju. To inače važi i za ostale serije, ali za ovu posebno to naglašavam jer se ovde dosta toga vrti baš oko otkrivanja.

I to bi bilo to što se tiče mog 14. bloga, nadam se da vam se dopao. Očekujte od mene vrlo brzo novi blog. Nadam se da vam je bilo interesantno da ga čitate i da ste bar malo podstaknuti da pogledate barem neku od ovih serija (ako već niste). Koje su vaše omiljene serije sa ove liste? I koje su vaše omiljene serije koje su završene, inače? Puno pozdrava, Sunčica. 😊

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje neguje od detinjstva, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost, fotografija i filologija hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi joj upravo to omogućava.

9 thoughts on “Sunčicin blog: 9 serija koje su završene, ali ih treba pogledati!

  1. Gledala sam Teen wolf i H2O:Just Add Walter. Preporučila bih seriju Riverdale, PLL, Famous in love i Gossip Girl

  2. Obožavam PLL .To sam počela gledati preko praznika i stvarno je savršena.Trenutno gledam drugu sezonu.Super blog.

  3. Fenomenalan blog, mada je to već potpuno za očekivati od tebe hah. I ja volim Desperate Housewives i drago mi je da je neko spomenuo tu seriju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.