Sunčicin blog: 10 albuma i extended play-ova koji su obeležili 2018. godinu!

Ćaos, ponovo. Sunčica je i tu sam sa novim, 83. blogom po redu. Ovoga puta sam za temu uzela listu 10 albuma i mini-albuma/extended play-ova koji su obeležili 2018. godinu. Ne znam stvarno kada će ovaj stići na red, s obzirom na to koliko sam blogova napisala pre ovog, ali kada god da to bude, svakako sam želela da napišem ovaj blog. Naravno, kao i sve svoje dosadašnje blogove, i ovaj ću započeti sa nekoliko uvodnih reči, a zatim prelazimo na samu temu ovog bloga.

Što se ovog bloga tiče, pred vama je lista 10 albuma i extended play-ova koji su, bar po mom mišljenju, obeležili 2018. godinu. Nisam ih ređala apsolutno ni po kakvom redosledu. Ima nekoliko soundtracka, kao što već verovatno shvatate i sami, no dobro. Za neke od njih sam pisala recenzije, za neke nisam, ali svakako, ovo su albumi sa kojima ste se verovatno i vi često susretali tokom godine, mislim, sa pesmama sa njih, ali svakako, shvatili ste već poentu.  Kod svakog sam napisala i svoju najdražu pesmu sa tog albuma ili extented playa, inače. Neću više dužiti sa ovim uvodnim delom, nego hajde da krenemo sa temom ovog bloga konačno!

My Dear Melancholy,

Iako je već izbacio 3 albuma, kompilacioni album i nekoliko mixtape-ova, prvi extended play The Weeknda izašao je pre sada već više od 8 meseci (u trenutku kada pišem ovo). Pisala sam njegovu recenziju i malo je reći da sam ja oduševljena ovim mini-albumom. Bukvalno nekoliko dana uoči izlaska ovog extended playa ga je The Weeknd najavio i sve je bilo nekako potpuno neočekivano. Ipak, ovaj mini-album je stvarno emotivan, osvežavajući a istovremeno opuštajući i mogu reći da sam ga preslušavala iznova i iznova danima. Najdraža pesma mi je inače ,,Try Me” trenutno, no kako i sama naglašavam, često menjam taj izbor, no dobro.

Black Panther OST

Prvi soundtrack u ovom blogu. Iskreno, nisam ni slutila bukvalno koliko ću obožavati ovaj album. U najviše pesama učestvuje, naravno, Kendrick Lamar, ali se tu takođe pojavljuju i sjajni izvođači kao što su Khalid, SZA, The Weeknd, Swae Lee, Travis Scott i mnogi drugi. Soundtrack je fenomenalan i nekako skroz pristaje ovom filmu. Svaka pesma je fantastična, a moj favorit trenutno je inače pesma ,,Big Shot” koju izvode Kendrick Lamar i Travis Scott. Još jednom, sjajan album i jedan od najboljih soundtracka koje sam ikada čula, definitivno.

Camila

Misli da ovo i nije potrebno naglasiti, ali svakako ću to uraditi. Ovaj album će za mene uvek biti nešto veoma važno jer je njegova recenzija bio prvi blog koji sam ikada napisala. Svaku pesmu sam odslušala mali milion puta i svaki put imam utisak kao da postaju sve bolje i bolje. Već sam naglašavala da mi je Camila bila ok i dok je bila u grupi Fifth Harmony, ali isto tako, mislim da je ona vrhunski solo izvođač takođe. Pesme su bukvalno savršene a moja najdraža je trenutno ,,In The Dark”. Album je stvarno odličan, ni sama ne znam šta bih više rekla o njemu. Stvarno, samo reči hvale za njega imam.

Invasion Of Privacy

Cardi B je ove godine stvarno učestvovala u mnogim projektima, a svakako nešto veoma važno jeste njen debitantski album ,,Invasion Of Privacy” koji je izašao početkom ovog proleća. Jedan od najboljih hip hop albuma koje sam ja ikada čula. Ima stvarno dosta pesama koje čine da se osećate baš moćno i baš osnažuju i koje takođe mogu da vam poprave dan bukvalno u trenutku. Moj trenutni favorit je ,,I Do” koja zapravo predstavlja duet sa pevačicom SZA. Stvarno odličan album, Cardi B je baš rasturila ovom albumom, nema se tu šta više reći.

Shawn Mendes

Treći po redu, self-titled album Shawna Mendesa je takođe izašao ovog proleća, i mislim da je ovaj album stvarno predivan i nekako baš relaksirajući. Naravno, ima nešto bržih pesama, ali stvarno svaka pesma je, bar po mom mišljenju, fantastična. Ima svega 2 dueta, jedan je sa Juliom Michaels i jedan sa Khalidom Što se tiče moje trenutno najdraže pesme sa ovog albuma, u pitanju je pesma ,,Fallin’ All In You” čiji je autor, između ostalog, Ed Sheeran. Sve u svemu, radi se o još jednom stvarno top albumu koji svakako spada u one koji su obeležili ovu godinu.

Love Yourself: Answer

Svakako želim ovde da pomenem i kompilacioni album ,,Love Yourself: Answer” kojom je K-Pop grupa BTS oborila mnoge rekorde i istovremeno zaokružila priču ,,Love Yourself” albuma. Svakako pesma koja se najviše istakla jeste ,,Idol” kao što sam spomenula u nekom od prethodnih blogova, dok je moj trenutni favorit ,,Euphoria”. U pitanju je jedan stvarno fenomenalan album. Oni su inače baš dosta albuma izbacili (da li to bili kompilacioni, ili reissue albumi slično) ali evo jednog od njih koji je stvarno obeležio ovu godinu.

Beerbongs & Bentleys

Pevač Post Malone je ove godine predstavio svoj drugi studijski album ,,Beerbongs & Bentleys” na kom se, između ostalog, nalaze i dva singla koja su dostigla fantastičan uspeh postigavši prva mesta na Billboard Hot 100 listi (radi se, naravno o pesmama ,,Rockstar” koju sa njim izvodi 21 Savage, kao i ,,Psycho” koju sa njim izvodi Ty Dolla $ign). Moj favorit je trenutno najnoviji singl sa albuma ,,Better Now” koji možete bukvalno čuti na svakom koraku, no kada uzmete u obzir da je to stvarno mnogo dobra pesma, nije ni čudo. Super album, zaista.

Star Is Born OST

Po naslovnici ovog bloga ste već otprilike mogli da pretpostavite da će se ovaj album, zapravo soundtrack, naći na ovoj listi. Relativno nedavno je izašao ali i za to kratko vreme je postigao neverovatan uspeh. Bradley Cooper i Lady Gaga su fenomenalno vokalno dočarali svaku pesmu sa ovog soundtracka, a inače, moja omiljena pesma sa ovog albuma jeste ,,Shallow”. To je takođe pesma koju možete čuti bukvalno na svakom koraku (u trenutku kada pišem ovo) ali zaista, pesma je, malo je reći, extra, kao i sam album.

Sweetener

Recenzija ovog sjajnog, četvrtog po redu, studijskog albuma Ariane Grande, se takođe našla kao jedan od mojih blogova. Verovatno već znate, ali Ariana trenutno radi i na svom novom albumu, no oba će ih promovisati na predstojećoj turneji. Bilo kako bilo, mislim da sam dosta puta već naglasila koliko sam oduševljena ovim albumom i koliko ga obožavam, tako da ću samo još reći da je trenutno moja najdraža pesma sa ovog albuma ,,Borderline” koju sa njom izvodi Missy Elliott. Besprekoran album. Toliko.

Scorpion

I za kraj ovog bloga, svakako album koji je baš bio bukvalno svuda ove godine-Drakeov ,,Scorpion”. Svaka pesma sa albuma je baš došla do izražaja i već sam ih i sama spominjala u pesmama koje su obeležili ovu godinu. Prema mišljenju mnogih kritičara, album godine. Podeljen je na 2 dela, A (12 pesama) i B (13 pesama). 5 nedelja je vodio vodeću poziciju na Billboardovoj listi 200 albuma. Album je zaista fenomenalan, a inače, moja omiljena pesma sa ovog albuma jeste ,,Nonstop”. Definitivno veoma upečatljiv album.

I to bi bilo sve što se tiče mog 83. bloga, nadam se da vam se dopao. Očekujte od mene vrlo brzo novi blog. Nadam se da vam je bilo interesantno za čitanje i da ste makar malo postaknuti da poslušate neki od ovih albuma (ako već niste). Koji su, po vašem mišljenju, albumi koji su obeležili 2018. godinu? I koje su vaše omiljene pesme sa tih albuma? Napišite u komentarima. Puno pozdrava, Sunčica.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

One thought on “Sunčicin blog: 10 albuma i extended play-ova koji su obeležili 2018. godinu!

  1. Super blog. Slazem se totalno, a inace meni je omiljeni od ovih 'Sweetener'. 💜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.