Spotify je stigao na čitav Balkan, a i Famoza je na njemu!

Balkan se danas oseća makar malo manje zapostavljeno jer je Spotify konačno odlučio da postane dostupan u čitavom našem regionu! Kako nam javljaju naši prijatelji iz Universal Musica a prenose i mediji poput N1, ova usluga funkcionisaće identično kao u Britaniji, Americi ili bilo gde drugde!

Spotify je servis za strimovanje muzike, a svako može da ode na zvanični sajt i registruje se potpuno besplatno. Besplatna verzija ima dosta ograničenja, ali je ipak sasvim upotrebljiva. Premium nalog košta 10 evra i isključuje reklame, a omogućava i da privremeno preuzmete muziku i slušate je sa vašeg telefona ili kompjutera. Ko želi, može da proba i prvih mesec dana besplatno.

Famoza već ima svoj profil, a možete nas posetiti ovde i zapratiti ako želite. Potrudićemo se da makar tokom vikenda napravimo neke zanimljive plejliste! Šta znači dolazak Spotifyja u naše zemlje? Iako nam je već dostupan sličan servis (Deezer), Spotify ima daleko najveći ugled. Naime, ovo je najveći servis za strimovanje muzike na svetu, sa čak 286 miliona korisnika, a sad je dostupan u 92 zemlje.

Ovo nam značajno podiže ugled u muzičkom svetu i omogućava da se i rejtinzi popularnosti strane muzike mere i budu dostupni tim istim zvezdama i njihovim timovima. Takođe, konačno izbegavamo frustrirajuće situacije kad se neka pesma prvo pojavi upravo za Spotify, a mi nismo mogli da je slušamo. Doduše, čini se da već duže vreme sva nova muzika svakako stiže i na YouTube. Interesantno, za ovaj iznenadni dolazak Spotifyja najviše je kriva korona, jer kako navode vlasnici ove platforme, potražnja za slušanjem muzike od kuće je naglo porasla, s obzirom da ovog leta nije odgovorno odlaziti na letovanja i rizikovati svoje i tuđe živote. Javite nam da li ste probali Spotify i kakvi su vaši utisci? Nije zabranjeno da navedete i vaše profile u komentarima!

Autor: Famoza.net 

Foto: Promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

5 thoughts on “Spotify je stigao na čitav Balkan, a i Famoza je na njemu!

  1. Da li moženo da slušamo muziku i kada uzadjemo iz Spotify ili i to spada u premium?

      1. Mislila je kada negdje izademo npr setati,trcati ili kada idemo na putovanje moze li se slusati muzika ili spada u Premium.(ako ste ovo razumjeli😅):|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.