Skeč za BTS parodiju optužen da promoviše rasizam i ksenofobiju!

U svetu K-Pop muzike svašta se novo izdešavalo. Kako smo već pisali o tome, fanovi popularnih grupa poput Blackpink i BTS svoju ljubav prema zvezdama pokazuju na malo čudne načine pa nekad znaju i da preteraju. Ovog puta sa novim skandalom suočava se grupa BTS nakon što je čileanska TV emisija javno ismevala ceo azijski narod glumeći članove grupe.

Čileanski televizijski program suočava se sa posledicama nakon što je emitovao parodijski skeč mega popularne K-Pop grupe BTS za koju fanovi smatraju da je podstaknuta rasizmom i ksenofobijom. Ova TV emisija, pod nazivom ‘Mi Barrio’, u subotu je emitovala skeč u kom je učestvovala grupa muškaraca koji su na smešan način odglumili članove BTS grupe dok su pogrešno govorili korejski i ismevali korejska imena. Emisija je takođe ismevala i vakcinisanje protiv virusa COVID-19 i severnokorejskog diktatora Kim Jong-una.

Fan baza čileanskih obožavalaca na Twitteru poznata kao ‘BTS Chile’ podelila je neke detalje o ovom incidentu, prevela skeč sa španskog i obaveštavala nas kako je priča napredovala. ”Ova situacija je krajnje neosteljiva s obzirom na napade diskriminacije koje je azijska zajednica pretrpela globalno.” Nalog je takođe podelio kako bi obožavaoci mogli da dođu do televizijske emisije i njene matične kompanije. ”Ovo ne može proći kao humor i moramo to shvatiti onakvim kakvo stvarno jeste, a to je rasistička agresija.”, napisao je izveštaj.

Incident se dogodio samo nekoliko nedelja nakon što je BTS progovorio o mržnji prema azijskom narodu širom sveta, a posebno u Sjedinjenim Državama gde je zabeležen porast broja antiazijskih zločina iz mržnje i rasizma povezanih sa mnogim ljudima u zemlji uključujući i bivšeg predsednika Donalda Trumpa koji je optužio Kinu za pandemiju COVID-19. ”Prisetimo se trenutaka kada smo se suočili sa diskiminacijom kao azijski narod”, napisala je grupa u izjavi objavljenoj 30. marta. ”Bez razloga smo trpeli psovke i ruganje zbog načina na koji izgledamo. Čak su nas pitali zašto azijski narod govori na engleskom. Ne možemo rečima objasniti bol zbog toga što smo postali predmet mržnje i nasilja iz takvog razloga.”, progovorila je grupa.

Pročitajte još  BTS je prvi k-pop bend sa nominacijom za Grammy!

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/BTS

The following two tabs change content below.

Marta Denić

Marta Denić je urednica portala Famoza.net. Obožava svet pop kulture i poznatih ličnosti, a rad na Famozi joj omogućava da mu se što više približi. Studira španski jezik i hispansku književnost na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Strani jezici su njena strast i jednog dana želi da proputuje svet i upozna različite kulture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.