Lekari upozoravaju: Sindrom koji je Justinu Bieberu dijagnostikovan može da izazove gubitak sluha!

Justin Bieber otkrio je svoju dijagnozu u petak, rekavši da mu je desna strana lica paralisana zbog čega ne može da trepće, osmehuje se ili pomera nozdrvu na oboleloj strani. Ono što je zaista zabrinjavajuće jeste da će možda morati da sačeka do šest meseci dok se njegova paraliza lica potpuno povuče, a lekari upozoravaju da sindrom Ramsay Hunt, koji mu je dijagnostikovan, takođe može izazvati gubitak sluha.

U video snimku objavljenom na Instagramu, on je rekao: „Vratiće se u normalu – samo ne znamo koliko će vremena biti potrebno. Nadam se da će sve biti u redu. Verujem Bogu i verujem da je to sve sa razlogom i…nisam siguran šta je to sada, ali u međuvremenu ću se odmoriti.” Doktor Josh Rosenberg, plastični hirurg u medicinskom centru Mount Sinai u Njujorku, rekao je da se pacijenti u roku od tri do šest meseci oporave. Prema podacima Nacionalne organizacije za retke bolesti, oko pet od 100.000 ljudi u SAD svake godine razvije ovaj sindrom.

Ramsay Hunt sindrom nastaje kada se virus koji inače izaziva boginje kod dece – i koji se godinama zadržava u ćelijama – ponovo aktivira i napadne facijalne nerve odnosno nerve na licu. Nije još uvek razjašnjeno šta može uzrokovati ovo stanje, ali stres, oslabljen imunitet i drugi osnovni medicinski problemi su svi predloženi kao mogući uzrok. Pacijenti takođe mogu da dožive promene u sluhu, kao što su zvuci koji su glasniji u jednom uhu od drugog ili da se razvije tinitus – zujanje u ušima – ili čak gluvoća.

Pročitajte još  Mediji ubeđeni u to: Da li Selena zaista peva o Jusu u svojoj novoj pesmi?

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.