Sećate se Fyre Festivala? Ove zvezde su zbog njega dobile tužbu!

Fyre Festival, koji je pre dve godine doživeo kompletni neuspeh, ove godine je od mnogih poznatih ličnosti uzeo danak. Mnoge poznate ličnosti, kao što su Kendall Jenner, Emily Ratajkowski, Migosi, Lil Yachty i Pusha T primile su tužbu zbog neadekvatnog promovisanja događaja.

Ukoliko niste upućeni, Fyre Festival je događaj koji je trebalo da se održi pre dve godine, a navodno predstavlja festival za VIP klijentelu koja je u mogućnosti da plati karte čija se cena kretala od $1500 do $250.000, zavisno od toga kakvu uslugu želite. Održavalo se na ostrvu koje poseduje Pablo Eskobar, a klijentima su omogućeni privatni letovi do tamo, VIP usluga, zabava i ludi nastupi. Zvuči savršeno, zar ne?

Međutim, festival je otkazan zbog loše organizacije, a dve godine kasnije, zvezde koje su imale veze sa promocijom ovog festivala dobile su tužbu. Kendall Jenner je, na primer, dobila sumu od $275.000 za jedan jedini Instagram post o ovom festivalu, ali nije na adekvatan način pokazala da je plaćena da ga promoviše, što po zakonu mora da se uradi. Njeno pominjanje “G.O.O.D. Music porodice” dalo je nekima pogrešnu naznaku da će Kanye West, koji je vlasnik ove izdavačke kuće, nastupati na Fyre Festivalu, što nije tačno. Slična stvar se desila i Emily Ratajkowski, koja nije naglasila da je plaćena da promoviše festival.

Pročitajte još  Porodične fotke: Znate li za Kendallinog brata blizanca Kirbyja?

Mnoge zvezde koje je trebalo da nastupaju su takođe “popile” tužbu jer su plaćene da nastupaju, a to se nikad nije desilo. Organizator festivala je otpužen za prevaru i osuđen je na šest godina u zatvoru.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram

The following two tabs change content below.
Tijana Minić je urednica portala Famoza.net. Strast prema pisanju otkrila je rano u detinjstvu i za svojih 18 godina oprobala se u blogovanju, novinarstvu, pisanju pesama, priča i eseja, a trenutno je najviše interesuje politika i pisanje govora, na šta bi volela da se fokusira na studijama. Obožava da komunicira sa publikom za koju piše i volela bi da dobija što češći feedback od pratilaca Famoze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.