Samo za prave Swiftieje: Da li ste primetili jedan motiv koji se provlači kroz čitavu diskografiju Taylor Swift?

Odlika dobrog tekstopisca je pojava da prepoznajemo njegove stalne motive po raznim njegovim stihovima i albumima. Taylor Swift ih ima mnogo, ali jedan se ponavlja bukvalno bezbroj puta!

Tay povezuje svoje pesme i albume motivima poput „boys“, „cities“, „cars“, „love“, „dancing in the rain“ ali motiv koji u njenim pesmama postaje jedan od glavnih je ubedljivo „dress“ odnosno haljina! Ako obratite pažnju, primetićete da se haljina stalno pominje u Taylorinim pesmama, u raznim situacijama dolazimo do zaključka da Tay ima tendenciju da stvari objašnjava pominjući haljine, što je i normalno jer svaki naš stajling simbolizuje jedan događaj u životu.

Tako smo zapazili na njenom debi albumu „Taylor Swift“ motive haljine već u prvom singlu ikada, „Tim McGraw“ – „When you think happiness, I hope you think that little black dress“! Na sledećem albumu, naslovna pesma „Fearless“ u refrenu ima haljinu – „With you I’d dance in a storm in my best dress“! Nakon toga sledi legendarni „Speak Now“ koji je Tay pisala u potpunosti sama, a haljina ovde dobija još ličniji ton – „The girl in the dress cried her whole way home“ Taylor kaže u refrenu srceparajuće balade „Dear John“.

Nakon „Spreak Now“ ere usledio je „Red“ a u njemu se haljina vraća u stari kontekst kao iz „Fearless“ perioda – „Spinning like a girl in a brand new dress“ kao simbol sreće, a isti simbol haljina je nosila i na albumu „1989“ – u jednom od najvećih hitova, „Wildest Dreams“! „Say you’ll remember me, standing in a nice dress, staring at the sunset, babe“ nada se Taylor da će je on zapamtiti. Ipak, najzrelija Taylor do sada uopšte se ne pita da li će je neko zapamtiti – to joj je imperativ i haljina u ovoj eri nosi jedno skroz drugačije značenje i simbol je čiste strasti. „Only bought this dress so you could take it off“ kaže ona samouvereno i dodaje „I don’t want you like a best friend“ – potpuno je sigurna u ono što želi, Taylor Swift koja sada ima 28 godina i šest uspešnih albuma.

Pročitajte još  Bizarno: Evo zašto Taylor Swift nastupa samo u Singapuru i nijednoj drugoj zemlji jugoistočne Azije!

Autor: Famoza.net
Foto: Instagram/Taylor Swift

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Talenat za pisanje otkrila je u ranom detinjstvu i već deset godina gradi svoje ime i status u novinarstvu, PR-u i marketingu u oblasti muzike. Muzika je smisao njenog života i hrana za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo.

2 thoughts on “Samo za prave Swiftieje: Da li ste primetili jedan motiv koji se provlači kroz čitavu diskografiju Taylor Swift?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.