Velike promene: Profitabilnost izdavačke kuće HYBE će biti lošija kada BTS odu u vojsku!

Zbog odlaska članova BTS-a u vojsku, mnogi predviđaju da će profitabilnost izdavačke kuće HYBE u 2023. biti lošija nego ove godine. Međutim, HYBE se nada da će kompanija uspeti da povrati svoj profit počevši od sledeće godine, uz poboljšanje nastupa drugih grupa i umetnika.

Naime, izvršni direktor HYBE-a, Park Ji Won, je baš govorio o tome u konferencijskom pozivu: „Proporcija prodaje za BTS je 60-65%, a ostali umetnici su oko 35-40% . Ove godine ćemo moći da ostvarimo operativnu maržu profita od 10 odsto zahvaljujući aktivnostima BTS-a“. Kada se Jin, najstariji član BTS-a, prijavi krajem ove ili početkom sledeće godine, očekuje se da će se udeo njihove prodaje smanjiti. Međutim, generalni direktor Park je predvideo da će se „pritisak na maržu intenzivirati sledeće godine kako se udeo prodaje BTS-a smanjuje, a prodaja drugih umetnika povećava“.

Inače, momci će nastaviti sa izdavanjem solo albuma – nakon J-Hopea i Jina, lider RM planira uskoro da objavi album, a očekuje se da će SUGA, Jimin, V i Jungkook objaviti iste sledeće godine. Takođe, HYBE se nada da će BTS nastaviti grupne aktivnosti 2025. godine, ali još uvek nije jasno kada će se ostali članovi pridružiti vojsci.

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.
Pročitajte još  NIžu uspehe: BTS osvojili nagrade, sledi veliki duel sa Arianom Grande!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.