Potresno: Lisa i Lena đacima čitale pisma devojke preminule od raka

Lisa i Lena imali su krajnje nesvakidašnje iskustvo ove nedelje. Njih dve posetile su jednu školu u Štutgartu gde su čitali pisma devojčice Maje Aldinger koja je preminula od raka sa samo 16 godina. U njihovom društvu je osim učenika bila i Majina majka, Daniela Aldinger što je sve činilo još emotivnijim.

Kako Lena iskreno kaže, zaista nisu bile sigurne da li ovo treba da rade. “Nismo znale šta da radimo, ali nam je sad drago što smo to uradile”, priča ona. “Ta pisma insprišu i puna su života”, dodaje Lisa. Maja je preminula 18. marta 2016. od raka kostiju, kad je imala godina koliko Lisa i Lena sad. Maja je od 2011. godine kad joj je pronađen rak pa sve do smrti pisala o svemu što joj se dešavalo.

Naravno, ideja je bila da se na ovaj način učenicima skrene pažnja o ovoj opakoj bolesti. “Videlo se da su učenici potreseni rečima koje govore o životu i smrti. Govori se o bolu, nesvestici, gubitku kose i iskustvima u delu bolnice za obolele od kancera. Ona je i dalje bila veselo dete kao i njeni vršnjaci, ali je imala mnogo više životnog iskustva”, priča njena mama.

Pročitajte još  Lisa i Lena slave punoletstvo: Ne želimo da napustimo roditelje!

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Lisa i Lena

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

4 thoughts on “Potresno: Lisa i Lena đacima čitale pisma devojke preminule od raka

  1. Lijepo je od njih što su to uradile. Ali ova priča je svakako jako potresna! 😔😔😔😔😭

  2. To je tužno. I ne znam što da uopće napišem jer je takav ugovor samo ispunjen gubitkom i pitanjem kad ćeš umrijeti. A to je ono najgore

  3. Žao mi je te djevojke.Ovaj rak više nije normalan!Zahvaća svakoga bez obzira koliko ima godina!Svaka čast na tom činu Lisa i Lena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.