Porede BTS i koronu: Novi težak ispad nemačkih medija!

Šta je sa nemačkim medijima i njihovom odnosu prema BTS-u? Mnogi još nisu zaboravili prethodne incidente poput onoga što se emitovalo na RTL-u, a sad se desilo nešto slično što je izazvalo ne samo reakciju fanova, već i drugih medija koji takođe smatraju da se prešla razumna granica.

Kako piše Deutsche Welle, jedna radio stanica iz Bavarske našla se u problemu, jer je voditelj u toku emisije uporedio BTS sa korona virusom. Nesrećnik po imenu Matthias Matuschik odlučio je da svoje mišljenje o BTS-u iznese u uživo u programu nakon što je čuo kako zvuči njihova obrada hita grupe Coldplay, “Fix You”.

Poredeći BTS i koronu, Matuschik je rekao da su BTS “neki užasan virus za koji će uskoro postojati vakcina.” “Ti mali du*eglavci se hvale što su obradili tu pesmu, pa to je blasfemija. Zbog ovoga treba da letujete u Severnoj Koreji u narednih 20 godina!”

Ipak, on je u isto vreme rekao da je njegov govor usmeren samo protiv BTS, a ne protiv Južne Koreje. “Ne možete me optužiti za to. Kola su mi iz Južne Koreje, najkul kola ikad.”

Nemci imaju legendarnu reputaciju zbog manjka smisla za humor, ali to nije nikakvo opravdanja. Naravno da su odmah krenule da stiže optužbe kako je on rasista, ali prilično smo sigurni da bi on vređao na sličan način grupe i pojedince bilo koje boje kože i nacije. To naravno nije nikakvo opravdanje, jer i ako prihvatimo da nije u pitanju rasizam već pokušaj šale, ona je i dalje krajnje neprimerena.

Pročitajte još  Veliki povratak: BTS najavljuje "Map Of The Soul: 7"!

Interesantno, radio stanica branila je voditeljima rečim da je on bio ironičan i da je namerno preterivao, ali da mu nije bila namera da povredi fanove. Oni su na kraju ipak dodali da se izvinjavaju, kao i da će sa voditeljem pričati o svemu narednih dana.

Autor: Famoza.net 

Foto: Twitter/BTS

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.