Podneta peticija protiv „Snowdrop“ u kojoj igraju Jisoo i Jung Hae In!

Kontroverza oko korejske drame “Snowdrop” u kojoj glume Jisoo iz Blackpink i Jung Hae-in se sve više ne dopada publici. Serija je zamoljena da se otkaže nakon emitovanja prve dve epizode ​​koje su izgledale kao da iskrivljuju istoriju. Produkcija je uveravala gledaoce da će nesporazumi biti razrešeni u narednim epizodama, međutim, Južnokorejci je smatraju neosetljivom prema aktivistima i žrtvama koje su preživele krvavu pobunu na kojoj se zasniva ova drama.

Radnja serije smeštena je u vreme pobune za demokratiju u Južnoj Koreji 80-ih, protiv tadašnjeg vojnog režima. NSA, koja je pokušala da to obuzda, očigledno je bila teror, jer je hapsila nevine studente demonstrante na osnovu lažnih optužbi. Tadašnji vladari su nasilje pravdali tvrdnjom da iza pobuna stoje Severnokorejci. Lik Jung Hae-ina, koji je očigledno Severnokorejac, prerušava se u aktivistu da bi pobegao od NSA. Gledaoci su tvrdili da je emisija neosetljiva na bezbroj onih koji su patili zbog toga što je NSA mučila nevine, lažno ih etiketirajući kao špijune.

I dok je više od 300 hiljada ljudi zatražilo otkazivanje serije i podnelo peticiju, neki obožavaoci Blackpink prelaze granice sukobljavajući se sa aktivistima i porodicama žrtava, a čak i tvrde da BTS fanovi stoje iza peticija i sabotiraju emisiju. U međuvremenu, neki obožavaoci iskazuju svoje nezadovoljstvo, pitajući se zašto se stvarnost ne može odvojiti od fikcije.

Pročitajte još  Uživali su: Ovi kpop idoli su prisustvovali koncertu BLACKPINK u Seulu!

JTBC je objavio drugu izjavu nakon što njihova najava „pogledajte emisiju kako biste razjasnili nesporazum“ nije dobro prošla kod gledalaca. Pozivajući se na kršenje kreativne slobode, još jednom su molili gledaoce da seriji daju šansu. Svoju izjavu su završili predajom rekavši da će, ako se galama ne smiri, imati samo dva izbora – ili da otkriju ceo zaplet ili je jednostavno otkažu. Većina nesporazuma u ​​vezi sa ‘iskrivljavanjem istorije’ i ‘omalovažavanjem pokreta za demokratizaciju’ na koje su mnogi ukazivali biće razrešeni tokom razvoja drame u budućnosti.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Jisoo

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Latest posts by Anđela Lekić (see all)

Pročitajte još  Izgleda da znamo kad se BLACKPINK vraćaju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.