Počelo sakrivanje broja Instagram lajkova, podrška od Kim Kardashian!

Instagram je načinio veoma hrabar potez, s obzirom da je i zvanično krenuo u testiranje sakrivanja brojača lajkova za objave u sedam zemalja. Dok obično siromašnije zemlje poput naših služe kao zamorčići, ovog puta ovaj eksperiment se vrši u Kanadi, Irskoj, Italiji, Japanu, Brazilu, na Novom Zelandu i Australiji. Kako testiranje kreće i u SAD, ne čudi što se zvezde poput Nicki Minaj tek sad bune!

U praksi, to bi značilo da u budućnosti nećete moći da vidite koliko je bilo koja osoba na Instagramu dobila lajkova za svoju objavu – jedino će ona moći da ih vidi. Isto važi i za vas, jer ćete videti samo lajkove na vašim objavama! Instagram ovo radi jer veruju da će to pomoći psihičkom stanju ljudi. Nažalost, mi vidimo logiku u tome gledajući vas kao naše čitaoce, jer su mnogi veoma opterećeni broj lajkova i pratilaca na svojim objavama, i mnogo je teško da vas uverimo da uopšte nije poenta u tome. Interesantno, bolje rečeno iznenađujuće, Kim Kardashian veruje da je to dobra ideja. “Mislim da bi uklanjanje lajkova pomoglo ljudima”, rekla je Kim ove srede na jednom DealBook događaju.

Ipak, ima i onih koji veruju da ovo nije rešenje. Recimo, influenseri su sad tako počeli više da prave live Instagram videe i objavljuju storyje, jer su te brojke i dalje vidljive, pa to mogu da pokažu potencijalnim sponzorima. Isto tako, psiholozi ističu da to neće rešiti problem maltretiranja na društvenim mrežama kao i da će se mnogi i dalje loše osećati dok gledaju slike drugih ljudi za koje misle da žive bolje od njih. Isto tako, s obzirom da korisnici i dalje mogu da vide lajkove za svoje objave, i dalje će se osećati loše ukoliko je broj mali.

Pročitajte još  Kim Kardashian se ne dopada ideja da Kendall nabavi pištolj: Ne želim da se moja deca motaju oko oružja!

Što se Famoze tiče, nastavićemo da odgovaramo na svaki vaš komentar i da vam pokazujemo da nam je iskreno stalo. Mnogo nam je krivo kad vidimo kad gasite svoje profile jer nemate dovoljno lajkova, ali smo isto tako presrećni kad vidimo da vam naše obraćanje nešto znači. Na nas uvek možete računati, dokle god postojimo!

Autor: Famoza.net 

Foto: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.