“Zašto dajete pare rasisti?” PewDiePie je od sad samo na YouTubeu!

Sve češća je pojava da zvezde društvenih mreža dobijaju veliki novac da postanu ekskluziva jedne platforme, a to se sad desilo i PewDiePieu koji će od sad biti isključivo na YouTubeu. Iako je često kritikovao ovu kompaniju i najavljivao da će je napustiti, novac je naterao strimera da okrene ploču.

“YouTube je moj dom već preko 10 godina i striming na ovoj platformi mi deluje kao nešto prirodno, dok tražim nove načine da stvaram sadržaj i ostanem u kontaktu sa fanovima širom sveta. Ja ću se fokusirati na to ove i narednih godina i to što sam sad YouTube partner je veoma uzbudljivo”, rekao je on.

Interesantno, nakon objavljivanja ove vesti, YouTube i sam PewDiePie našli su se pod neviđenom paljbom, pa slavni Forbes smatra da je sramota što kompanija potpisuje ugovor sa ovakvim čovekom, podsećajući na njegove navodne rasističke ispade. Oni podsećaju na momenat kad je on platio ljudima da drže znak na kome piše “Smrt svim Jevrejima”, a iako je u pitanju bila šala, Disney je nakon toga prekinuo sve kontakte sa njim.

Spominje se i da je jutjuber jednom koristio reč “Crn*uga” tokom igranja PUBG kao i da je donirao novac jednom nacističkom YouTube kanalu, zbog čega se kasnije izvinjavao. Iako PewDiePie kaže da mu se ovakve greške dešavaju bez zle namere, jer samo želi da napravi šalu, to što on radi smatra se posebno uvredljivim u nekim zemljama, doduše samo na račun određenih nacija i osoba određene boje kože, što nikad nećemo razumeti. Ipak, teško da će se on potresti, jer i dalje ostaje najpopularniji jutjuber na planeti, uz milione obožavalaca koji prate svaki njegov korak. Pewdie je inače pravi kraću pauzu sa snimanjem, ali sad ponovo radi i kako se čini, nastaviće da se bavi ovim poslom koji mu donosi milione dolara svake godine.

Pročitajte još  Kaća nam šalje kviz o PewDiePieu!

Autor: Famoza.net 

Foto: Instagram/PewDiePie

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on ““Zašto dajete pare rasisti?” PewDiePie je od sad samo na YouTubeu!

  1. Ja ne shvatam kako YouTuberi mogu zaradivati toliko novac, ko njima to uopste placa ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.