Pet znakova da je vaša grupa prijatelja lažna!

Imate veliku ekipu s kojom idete na žurke i koncerte, nikada ne idete sami u bioskop, ili imate grupu na Facebooku gde se svi savršeno slažu i kao porodica ste? Sve je to na prvi pogled prelepo i svi imaju želju da postanu deo toga, ali u „bekstejdžu“ tih grupica kriju se stvari koje nimalo nisu privlačne. Ostanite u kontaktu sa njima, zanimljivo je kad ste svi na okupu, ali neke stvari sačuvajte za sebe ako primetite ovakve znakove.

1. Prave planove bez vas
Vaši predlozi se automatski odbijaju, ali kad najveća faca grupe kaže da se negde ide, tamo će se sigurno otići. Ostali ćute jer misle da je to najlakši izbor, ali vi nemojte dozvoliti da budete tuđa marioneta. Da li se dešava i da objavljuju fotografije sa provoda o kojem niste ništa ni znali? To je znak da im uopšte nije ni važno da li ste tu, niko se nije ni setio da javi, a to ne može biti pravi prijatelj koji ceni vaše prisustvo.

2. Suviše su zauzeti da bi vam pomogli
Ako vam je iznenada pozlilo, niko vam ne pruži ruku ili ponudu da vas isprati? Ako vas bar jedna osoba ne odvede do stanice ili kuće, a ostali nastave da pričaju i smeju se kao da ništa nije bilo, onda nešto definitivno nije u redu sa odnosima unutar te grupe.

3. Ne razumeju da ste drugačiji
Grupa treba da funkcioniše tako što prihvata različitosti, pa ako ste recimo introvertni i treba vam vremena da se oslobodite oni ne treba da vas odbacuju i ponašaju se kao da ne vide da vam je loše. Ako su oni previše društveni, baš zato treba da vas poguraju da se i vi uključite u razgovor, zagrle vas i stave do znanja da razumeju. Bez razumevanja i strpljenja nema ničega, ako vas ta gužva samo guši onda je tu prijateljstvo suviše daleko.

4. Niko od njih vam se ne javlja pojedinačno
Naravno da ste najviše u kontaktu kad ste na gomili, ali na gomili ne postoji prava bliskost – koliko ljudi iz vaše grupe vam se javi neobavezno da razgovarate u dvoje, da pita kako ste? Da sazna neki detalj na koji ste ponosni ili vam bude oslonac jer se desilo nešto loše? Bez toga, vi ste obični stranci koji se u većem okruženju ponašaju kao poznanici.

5. Nije ih briga da li ste otišli
Dogodi se neka neprijatnost, nešto hitno iskrsne pa morate da idete, ali kad pokušate da kažete svojoj ekipi, oni samo mahnu i klimnu glavom jer je muzika glasna ili ne žele da propuste ovaj deo. Dan posle toga, niko vas ne pita šta se dogodilo, kao što vas ni tamo nisu pitali. Ili napustite grupu na Facebooku, a onda vam stignu dve ili tri poruke a tamo ste bili „bliski“ sa bar 20 osoba, gde nestadoše ovi ostali?

Dobro je imati društvo za izlazak, ali jako je važno da primetite razliku između takozvanih „gotivnih osoba za bleju“ i osoba koje vas slušaju, podržavaju i vi isto radite za njih. Sa prvima je uvek fino izaći negde, ali nikada ih nemojte stavljati ispred ovih drugih jer oni to neće ceniti!

Valentina Krstić je stalna saradnica portala Famoza.net. Posetite njen blog Fearless Kingdom By Valentina i pišite joj na [email protected] a više o njoj možete pročitati ovde

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje neguje od detinjstva, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost, fotografija i filologija hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi joj upravo to omogućava.

8 thoughts on “Pet znakova da je vaša grupa prijatelja lažna!

  1. Slazem se sa tvojim blogom.
    Ja iz tog razloga izbjegavam grupice, jer znam da te grupe nije briga za stvari zivot i buducnost,nego samo na traceve.
    Imam par dobrih prijatelja,koji kao i ja ne funkcionisu u grupi.
    Odlican blog ?

  2. Od ovoga mi se ništa nije desilo, jer imam samo jednu grupu prijatelja, i tu smo samo moje četiri BFF i ja. Imamo mi i druge drugare i drugarice, ali neizmerno verujemi jedna drugoj. Tri od njih poznajem skoro jednu celu deceniju. Sa njima mogu sve. Pričamo o bukv svemu, pomažemo jedna drugoj, tučemo jedna za drugu ?, i sve, sve najlepše. Doživele smo mnogo toga zajedno. Imale smo i loših trenutaka, ali uvek je naša snaga pobedjivala. Uvek smo zajedno, čak su nas prozvali ,,Fantastična i neuništiva petorka" ?. Naša poslednja svadja je bila 22.04.2016. (Na moj rodj) i od tad se nismo svadjale. Jer mi nismo samo najbolje drugarice. Mi smo sestre. I obećale smo da nas ništa na svetu ne može razdvojiti. Jer smo mi zajedno nezaustavljive i naše prijateljstvo je najbitnija stvar na svetu. Uh al se raspisah. Samo ih volim najviše na svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.