Ovih 20 rekorda je BTS oborio albumom “Map of the Soul: 7”

Popularnost BTS-a nastavlja da raste, a malo je reći da album “Map of the Soul: 7 nikako nije razočarao! O tome dobrim delom govore i brojke, kao i činjenica da je grupa postavila čak 20 rekorda, od kojih su mnogi zaista impresivni i teško je zamisliti da će ih neko oboriti sem njih samih!

O tome danas piše Elite Daily, a evo o kojim rekordima je reč:

 1. Južnokorejski album sa najviše primeraka prodatih u pretprodaji – konačna cifra iznosi čak 4,02 miliona!
 2. Najbolji debi u 2020. godini – Album je tokom prve nedelje prodat u 422 hiljada primeraka, što je bolje i od Selene Gome i od Justina Biebera!
 3. BTS je postao prva k-pop grupa sa singlom na američkoj top pet listi – Pesma “On” debitovala je ove nedelje na poziciji broj 4!
 4. Najbolja prodaja fizičke verzije albuma – Čak 347 hiljada primeraka
 5. Najbolji plasman jedne pesme korejske grupe na američkoj top listi – Opet je u pitanju “On”!
 6. Najviše plasmana u američki top 10 kad je reč o korejskim izvođačima – ukupno tri pesme bile su im u top 10, a uz “On” to su “Boy With Luv” i “Fake Love”.
 7. Najviše istovremenih plasmana na američki top 100 jednog korejskog izvođača. Osim “On”, na listi su “My Time” koji peva Jungkook kao i Jiminov “Filter”.
 8. Prvi korejski izvođači sa 10 pesama na američkoj top listi – to su “On”, “My Time”, “Filter”, “MIC Drop”, “Boy With Luv”, “Fake Love”, “DNA”, “IDOL”, “Make It Right” i Black Swan.
 9. Korejski izvođači koji su najbrže objavili četiri albuma koji su završili na prvom mestu američke top liste – četiri prva albuma za dve godine, jedino su Beatlesi bili malo brži!
 10. Prvi izvođač iz Azije koji su pokorili pet najvećih muzičkih tržišta na svetu – Ameriku, Japan, Nemačku, Francusku i Ujedinjeno Kraljevstvo.
 11. Najbolja prodaja u istoriji na korejskoj Hanteo listi – ukupno je prodato skoro 3,4 miliona primeraka, od toga dva miliona u prva dva sata prodaje!
 12. Prvi korejski izvođač koji je držao čak 21 od 25 pozicija na Billboardovoj listi svetske muzike u digitalnoj formi – prvih 18 mesta na listi je njihovo!
 13. Prvi izvođači na svetu sa preko 100 pesama na Billboard World Digital Song Sales listi!
 14. Najbolji Spotify debi za jednu grupu u 2020. godini – 33,8 miliona preslušavanja albuma za prvi dan!
 15. Najveća YouTube premijera – spot za “On” istovremeno je gledalo 1,54 miliona ljudi!
 16. Spot koji je najbrže dostigao 10 miliona pregleda – “On” je to uradio za 65 minuta!
 17. Prva grupa koja je debitovala na prve dve pozicije na Billboard Digital Song Sales listi – “On” je startovao na prvom, a “My Time na drugom mestu”!
 18. Najmlađi korejski izvođač koji debituje na američkoj top listi – ta čast pripala je Jungkooku sa “My Time”
 19. Najbolji debi za jednu korejsku solo pesmu u istoriji Spotifyja – U pitanju je Jiminova pesma “Filter” koja je za dan poslušana preko 2,2 miliona puta!
 20. Najviše nedelja na prvom mestu Billbordove Artist liste za grupu ili dvojac – oni su zahvaljujući novom albumu i po šesti put došli na vrh!
Pročitajte još  RM novim remiksom pomaže rušenju rekorda Justina Biebera!

Autor: Famoza.net 

Foto: Promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

One thought on “Ovih 20 rekorda je BTS oborio albumom “Map of the Soul: 7”

 1. Zapravo trebao bi biti i 21.rekord jer je ON za 22h imala cak 114 miliona pregleda, ali zmija zvana YouTube je oduzela 90 miliona i uz to je jos na spotu Black Swan zaledila preglede

  Nadam se da ce YouTube platiti svoju kaznu jer nemaju pojma na sta je sve ARMY spreman. Neciji trud i rad se ovako ne mogu omalozavati YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.