Ogromna pobeda za BTS Army: Aci Lukasu zbog krađe YouTube obrisao pesmu “Veran”!

Naši muzičari koje se bave novokomponovanom muzikom neretko “pozajmljuju” pesme od stranih izvođača. Iako vam se možda čini da je to glupo jer zbog toga mogu da dobiju tužbu, istorija nam govori da tih tužbi nikad nije bilo, jer su domaće zvezde nevidljivije strancima koji ne žele da se zamaraju time. Međutim, slučaj BTS-a i Ace Lukasa je nešto potpuno novo!

Naime, iako je bilo potpuno jasno da je Aca prevaren, jer mu je jedan grčki kompozitor prodao pesmu koja je zapravo potpuna kopija BTS hita “Mic Drop” (on ju je nazvao “Veran”), naš muzičar tvrdio je da je sve regularno i da ga bezrazložno napadaju. Međutim, BTS Army uspeo da je proširi vest o svemu na nivo čitavog sveta, i sad je izdavačka kuća BTS-a reagovala, pokrenula tužbu i ekspresno uklonila Acin spot sa YouTubea! Koliko mi znamo, ovo je prvi put da se nešto ovako dešava jednom našem muzičaru!

Sad kad je BigHit Entertainment krenuo u akciju, sve je moguće, ali interesantno, grčka verzija Mic Drop koja je takođe bespravno objavljena i dalje je aktuelna, mada je moguće da će se i to promeniti. Videćemo da li će brisanje videa biti jedina sankcija, ali postaje očigledno da je za Acu bilo bolje da kad je shvatio da je pesma ukradena, tražio svoj novac od grčkog kompozitora ili da ga je tužio za prevaru. Famoza će nastaviti da prati situaciju!

Dodatak: U međuvremenu, YouTube je dodao saopštenje da je sam Big Hit blokirao pesmu Ace Lukasa, a koje sad glasi, ”
“ACA LUKAS – VERAN…” is no longer available due to a copyright claim by Big Hit Entertainment Co. Ltd. ” Time je samo potvrđeno da je slučaj definitivno došao do pravih osoba, odnosno direktno do BTS tima.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

11 thoughts on “Ogromna pobeda za BTS Army: Aci Lukasu zbog krađe YouTube obrisao pesmu “Veran”!

 1. Ma i ta Grčka je puna takvih glupih kompozitora. Nikoga ne vrjeđam samo mislim da je njegova muzika užas i drago mi je da je pravda izašla na vidjelo. Eto mu sad njegovo psovanje i ponašanje!

 2. Ovo je malo jadno!
  Pjesma od Cardi B I Like it je ukradena i niko nista nije pricao o tome msm sto nju nisu obrisali i jos 2000 pjesama su kopirane .

  1. Drugo je kad platiš prava. Reperi skoro sve pesme sastavljaju od tuđih semplova, to uredno plate i navedu.

 3. A bas mi je drago! Znaci lik je mogao kao covjek reagirati, a ne vrijedjati i praviti se neka faca tkd k'o mu kriv.

 4. Kada odete na insta profil od "gospodina" Lukasa videcete da tamo stoji link u opisu od spota i kada kliknete salje vas na Youtube ali tamo pise sledece:
  "ACA LUKAS – VERAN…" is no longer available due to a copy claim by Big Hit Entertainment Co. Ltd…
  Tako da cestitam BTS Army na pobedi!

 5. Kada odete na insta profil od "gospodina" Lukasa videcete da tamo stoji link u opisu od spota i kada kliknete salje vas na Youtube ali tamo pise sledece:
  "ACA LUKAS – VERAN…" is no longer available due to a copyright claim by Big Hit Entertainment Co. Ltd..
  Cestitam BTS Army na pobedi!

 6. 'meni niko ne može ništa' Ma jeli aca oppa hahaha. sve bi bilo uredu da je civilizovano postupio bez vređanja i priznao da je taj GRK ukrao pesmu. sad nek razmišlja šta će da radi. 🙄

 7. Tako treba!Sada moze da psuje dok mu ne dosadi,seljak!Drago mi je zbog BTS Army!🤗

 8. Meni se iskreno svidjala pjesma ;((((((((( Ali nije trebao vredjati i ne bi ovako bilo,ali etoooo :((((((((((((

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.