Novi blog naše Lene: Vanzemaljci zaista postoje?

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
221
Views:
152

Pre nekoliko dana smo na času engleskog jezika obrađivali oblast koja se tiče teorija zavera. Prva teorija koju smo radili je meni lično najinteresantnija i, koliko je to moguće, najverovatnija da se dogodila. Postoji mnoštvo teorija koje me zanimaju, kao na primer sletanje na Mesec, čudovište iz Loh Nesa ili čak teorija o smrti Majkla Džeksona. Međutim, najviše me je zaintrigirala teorija za koju je većina barem čula, a u pitanju je rušenje nepoznatog letećeg objekta u vojnu bazu u Rozvelu.

NLO INCIDENT U ROZVELU

Sve je počelo 25. juna 1947. godine kada je pilot Kenet Arnold prijavio da je primetio nekoliko objekata dok je leteo u blizini Mt Rainier, Vašington. Te godine je NLO rođen.
Rozvelski NLO incident se dogodio 1947. godine kada se u blizini grada Rozvel srušio NLO. 3. jula te iste godine je, kako ljudi tvrde, viđen leteći objekat koji pada u vojnu bazu Rozvel.
8. juna, lokalne novine su objavile vest o hvatanju letećeg tanjira. Ova priča se veoma brzo proširila i sve novine širom zemlje su objavljivale priču o uhvaćenom letećem tanjiru.
Danas ne postoje originali tih novina, međutim, sledeći zapis je veoma sličan originalu:
“Većina glasina u vezi letećeg diska su juče postale stvarnost kada je kancelarija za obaveštajne poslove vojne baze u Rozvelu imala sreće da stekne vlasništvo nad diskom.”
“Leteći objekat je prošle nedelje sleteo na ranč u blizini Rozvela. Pošto nije imao telefonske aparate, čovek je odložio disk dok nije kontaktirao šerifovu kancelariju, koja je o tome obavestila majora Džesija A. Marsela.”

“Akcija je momentalno pokrenuta i preuzet je disk s ranča. Ispitivan je vojnoj bazi Rozvel i nakon toga je prosleđen u viši štab.”
(Hronike San Franciska- 9. jul 1947.)

SVEDOCI

Postoji mnoštvo svedoka i mnoštvo priča. Svedok zbog je celokupna priča započeta je Mek Brazel, koji je pronašao nešto za šta tvrdi da je NLO, kao i njegov sin Bil i ćerka Besi.

Ovo je događaj o kom se najviše pričalo, više nego o bilo kom drugom pojavljivanju NLOa.

ZAVERA ROZVEL

Tokom jake oluje 8. jula 1947, neidentifikovan objekat se srušio na imanje Meka Brazela (koji je pomenut kao svedok) čiji je sin izjavio da je bilo čudno što je lim koji je našao mogao da se zgužva, ali sekunde kad bi bio spušten na zemlju povratio bi prvobitan oblik.
Sumnje su počele kad je saopšena priča da je pronađen leteći tanjir. Međutim, sve to je palo u zaborav dok major Džesi Marsel, koji je bio među onima koju su pronašli ostatke, 1978. godine nije potvrdio da vlada prikriva postojanje vanzemaljske letelice. Naime, vlada je demantovala sve ranije glasine i rekla da se srušio meteorološki balon.
Postoji priča da su vojnici koji su istraživali ovu čudnu pojavu videli tela mrtvih vanzemaljaca svuda po zemlji oko tog tanjira.
Zatim, u knjizi “Oblast 51” piše da je ceo ovaj događaj samo sovjetska zavera za izazivanje panike u Americi. Eni Džejkobs, autorka ove knjige, je napisala: “Našli su tela pored srušene letilice. To nisu bili vanzemaljci, niti vazduhoplovci koji su to postali svojom voljom. Bili su to ljudski zamorčići. Bili su neuobičajeno mali za pilote, činilo se da su u pitanju deca. Nijedan nije imao više od 150 centimetara. Bili su toliko deformisani da je to bilo groteskno, ali svako na isti način kao i ostali. Imali su neobično velike glave i ogromne oči neuobičajenog oblika.”

Konačna verzija ovog incidenta je da su ti vanzemaljci zapravo samo probne lutke koje su se nalazile u tom balonu.

Lena Ergelaš je stalna saradnica portala Famoza.net. Posetite njen blog Leena i pišite joj na lena.ergelas@famoza.net .

2 thoughts on “Novi blog naše Lene: Vanzemaljci zaista postoje?

  1. Jako zanimljiv blog, ja obozavam teorije zavjere.
    Neke su mi jako intresantne dok du neke tipa da postoji PLANETA X ili DA JE ZEMLJA RAVNA PLOCA izuzetno glupe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.