Nikolinin blog: Moj ulazak i doživljaj k-pop sveta

Ćao, ja se zovem Nikolina imam 14. godina. Živim u jednom malom gradu u Srbiji. U Kpop svet me je uvela moja rođaka. Moje prvo misljenje o kpopu je bilo kao i kod klasičnih hejtera “ja to necu da slušam, to su samo obični Kinezi”, ali taj zaključak sam donela prerano. Ali moja rođaka je videla da je to moja prerana i brzopleta reakcija. Tipicna ja! Ona me je uveravala svo vreme “hajde poslušaj možda ti se svidi” ali ja nebi bila ja da nisam tako tvrdoglava.

Nakon nekih pola sata ubeđivanja po nju su došli roditelji kako bi otišli kući jer je ona živela u drugom gradiću. Nakon što je otišla palo mi je na pamet da poslušam njen predlog, ali imala sam nekih drugih isplaniranih obaveza pa nisam u to trenutku mogla. Isto to veče nakon završetka svih obaveza  bilo mi je prosto neopisivo dosadno, dobila sam ideju da pozovem drugarice u grad da se malo prosetamo. Ali svaka je imala neke obaveze, bila na rođendanu ili nesto slično. U jednom trenutku mi je bilo toliko dosadno dok sam sedela za računarom, da mi je od jednom na pamet pala ona rođakina ideja oko slušanja kpopa. Sela sam za računar i malo pretraživaču k-pop bendove. Na prvi pogled je počelo da mi se jako dopada zbog šarenolikih spotova, čak su mi i njihove pesme postale baš lepe i zanimljive prosto prijatne za slušanje i ako nisam razumela ni o čemu pevaju. Čitala sam malo prevode njihovih pesama i pesme čiji mi se tekst, koreografa i ritam najviše svide bila je grupa pod imenom BTS. I tako sam skoro celo vece istraživala malo o njima. Sledećeg dana je takođe bio vikend te je ta rođaka koja mi je dala predlog za slušanje ove vrste muzike opet došla kod mene. Odma sa vrata sam je spopala “ja obožavam BTS nauci me molim te da iz razlikujem”. Počele smo odmah sa “učenjem”

Pročitajte još  Popularnost zvezda na Twitteru: BTS dominira, odlična i Ariana Grande!

Nakon nekih dva ili tri sata pokušava ja da ih razlikujem uspela sam donekle. Kada je nastupio sledeći vikend ona je opet došla kod mene te smo usavršili moje učenje, nakon toga mi je rekla da bi trebala da imam biasa. Na prvu ruku nisam mogla da izaberem ali sam na kraju odabrala Sugu. Tokom skoro ovih godinu dana sam otkrila za još mnoge bendove poput PLACKPINKa, TWICEa, EXOa i mnogih drugih, te mi se k-pop scena jako dopala. Sada mi ona služi kao beg od realnosti koji mi pruža utehu u svakom trenutku. Smatra da nisam počela da pratim ovu scenu da bi mi zivot bio potpuno prazan te bi bila “izgubljena” u svetu muzike. A sada trenutno jedan od najvećih snova koje imam je da odem u Južnu Koreju na BTS koncert da svojom rođakom i sedam drugarica.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Smatra da je rad sa tinejdžerima i borba za dolazak mladih zvezda u region najbolji posao na svetu, iako malo ko to razume.
Pročitajte još  BTS otkriva: Kako izgleda situacija kad se nas sedmorica ne slažemo oko teksta, koreografije...

One thought on “Nikolinin blog: Moj ulazak i doživljaj k-pop sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.