Nicki Minaj platila 450.000 dolara zbog kopiranja pesme čuvene pevačice!

Nicki Minaj je reperka koja je sarađivala bukvalno sa svima u muzičkoj industriji – čim je neko ime u pop muzici relevantnije, možete probati da potražite da li je Nicki sa tom osobom ostvarila saradnju. To dosta govori o njenom uticaju u svetu muzike, koji ne jenjava ni danas kada se povukla da se posveti porodici, i rodila dete u oktobru prošle godine. Ipak, ni uticaj ni ime ne dozvoljavaju joj da bude pošteđena kad su autorska prava u pitanju – i ona je imala dugačak sudski spor sa čuvenom pevačicom koja ju je tužila, a spor je konačno gotov odlukom da Nicki isplati skoro pola miliona dolara oštećenoj strani!

Kako prenosi E! News, spor koji je trajao neko vreme, između Nicki Minaj i Tracey Chapman, konačno je završen. Ako vam ime nije poznato, Tracey Chapman je 56-godišnja zvezda koja se proslavila hitom “Fast Car” koji sigurno znate, a Tracey je poznata i po tome da je autor svoje muzike i da joj je jako važno da sačuva svoja prava. Zato nije dugo razmišljala pre nego što je tužila Nicki, a nije bila spremna ni da popusti, sve dok Nicki nije ponudila novac!

Kako Tracey tvrdi, Nicki ju je pitala da koristi melodiju njene pesme, međutim, Tracey je jasno odbila, a Nicki je odlučila da ne sluša njene reči i da pesmu svakako iskoristi za svoju numeru “Sorry”. To se krajnje neslavno završilo, jer je Nicki izgubila 450.000 dolara zbog ove nemarnosti.

Pročitajte još  Stavljena tačka na svađu: O čemu su Taylor Swift i Nicki Minaj razgovarale telefonom?

Tracey kaže i da joj nije stalo do novca, već do dostojanstva autora muzike, i da je važno da se autorska prava poštuju. “Više puta su me pitali da koriste moju muziku, ja sam Nicki ljubazno rekla ne, ali je ona odlučila da ne sluša” izjavila je pevačica.

Ova tužba prijavljena je još 2018. godine, nekoliko meseci nakon što je Nicki objavila svoj album “Queen”.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Nicki Minaj

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje otkrila je u ranom detinjstvu, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost i strani jezici hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi i kreativno pisanje joj upravo to omogućavaju.
Pročitajte još  Nicki Minaj nastavlja da napada Leigh-Anne Pinnock: Sad ti više ne valjam?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.