Najpopularnija aplikacija na svetu: Da li je opasno koristiti FaceApp?

Sve brojke pokazuju da je FaceApp trenutno najpopularnija aplikacija za mobilne telefone. Verzija za Android uređaje preuzeta je već preko 100 miliona puta, a sa druge strane, izdanje za Apple uređaje je prvo na top listama u čak 124 zemlje! Dok svi uživaju u objavljivanju fotki na kojima izgledaju ostarelo, stručnjaci upozoravaju da treba biti obazriv.

Ono što piše sitnim slovima u uslovima korišćenja ove aplikacije (a što naravno niko ne čita), jeste da sve slike uploadujete ostaju vlasništvo kompanije koja radi ovu aplikaciju. To znači da oni imaju pravo da ih stave i na bilborde ako žele i da im ne možete ništa. Ipak, eksperti veruju da će se prikupljene stotine miliona slika koristiti da bi se “trenirala” veštačka inteligencija da još bolje prepoznaje lica.

Vodite računa da kad koristite FaceApp, ova aplikacija dobija i pristup još nekim stvarima – recimo, može da vidi šta ste to pretraživali, ali i da se osvežava u pozadini. Iako naravno ovo ne znači da će FaceApp zloupotrebiti sve što je naučio o vama, ovo je za mnoge podsećanje da više povedu računa o svojoj bezbednosti.

Autor: Famoza.net 

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.