Na metar od Tini: Kako je protekao naš ceo dan na “Got Me Started” turneji!

Martina Stoessel isuviše je važan deo Famoze i života mlade publike sa naših prostora da bismo propustili priliku da odemo na tako veliki koncert, pogotovu kad je on u glavnom gradu nama susedne države, Mađarske. Veliki deo Tinista ipak nije mogao da ide sa nama i zato je ovo naš način da vam kroz slike, videe i reči mene kao urednika Famoze približimo kako je sve to izgledalo, do najsitnijeg detalja! Zato, udobno se smestite – verujemo da je ovo najbolji način da sve doživite!

Famoza ekipa (koju je osim mene činio još i naš urednik Famoza YouTube kanala, Nikola) i Tinisti krenuli su iz Beograda oko 7.30h a tad je došla da nas isprati i naša stara čitateljka Milica Jovanović čiju svesku sa porukama Tinista smo poneli, u nadi da će ona završiti u rukama Martine. Plan je bio da jedna od Tinista koja putuje sa nama to uruči devojci iz mađarskog dela fandoma a ona to da prosledi jednoj svojoj drugarici koja ide na meet and greet posle koncerta. Još nekoliko putnika i ja smo se pridružili ekipi u Novom Sadu i negde oko 9 krenuli smo za Budimpeštu! Putovanje je išlo brzo – na granici smo čekali nešto više od pola sata i par minuta posle podneva bili smo u Mađarskoj!

Nešto pre toga podelili smo i poklone koje smo spremili fandomu – bio je tu jedan “Violetta” CD, zatim albumi Charlieja Putha i Eda Sheerana, knjiga “Čudesna potraga” kao i jedan potpisan kalendar Jane Dačović. Naravno, tokom puta slušali smo “Tini” album! Iako smo imali za plan da odmah nakon dolaska u Budimpeštu i parkiranja kod tamošnje arene odemo do Martininog hotela koji je udaljen oko 5 km, Tinisti su preko Instagrama saznali da je ona već u areni! Kako smo kasnije čuli, ona se iz svog hotela odjavila negde oko 13h, što nas je i pomalo iznenadilo jer nije praksa da zvezde provode u areni po 4-5 sati pre samog koncerta.

Iz tog razloga, naši Tinisti zaključili su da je najbolje da ne mrdaju sa lica mesta i nekako pokušaju da joj se približe! Ipak, to baš i nije bilo moguće. Doduše, jedan od čuvara nam je objasnio gde bi trebalo da idemo ali nismo baš sigurni da li nam je dao loše instrukcije ili nas samo nije razumeo! Ispred same arene bili smo oko 14.30h, dakle nekih 3,5 sata pre početka koncerta. Kad sam nekako došao do WiFi signala, dobio sam informacije od Tinista koji nisu išli da će Tini odmah nakon koncerta krenuti za Krakov ali velika uteha bila je to što deo naših Tinista ponovo uspeo da joj priđe, o čemu smo već pisali. Što se nas tiče, nama je dan pred put rečeno da Martina na svojoj turneji neće imati intervjue uživo, što je nažalost bilo nešto što smo i očekivali.

Pročitajte još  Tini drastično ubrzala snimanje albuma: Nove pesme stižu uskoro!

Negde pola sata pre koncerta kod arene je već bila velika gužva! Moramo reći da su tad i razbijene sve predrasude da su Tinisti izuzetno mlada publika – iako smo primetili nekoliko zaista malih članova fandoma, veliku većinu činili su tinejdžeri koji su uz Martinu još od 2012. godine i njenih “Violetta” početaka. Publika u Mađarskoj inače je veoma disciplinovana – nema guranja, vrištanja ili bilo čega što je tipičnije za naš mentalitet, tako da se na koncert ulazi brzo i lako! Kao što vidite na slici iznad, Nikola i ja imali smo odlična mesta, praktično druga po kvalitetu i prilično blizu bini! Sama arena nije naročito velika i prima oko 12.500 ljudi, što je skoro duplo manje od Zagrebačke i Beogradske arene. Tinisti koju s krenuli sa nama bili su raštrkani ali čini nam se da su čak i ona najlošija mesta bila sasvim dobra!

Kako je izgledao moj ulazak u arenu možete videti na snimku koji je iznad. Već kad kročite na parter jasno je da dolazite na spektakl i da je zaista u pitanju prava megazvezda koja ne štedi kad je reč o scenografiju i kvalitetu ozvučenja, a tu su bili i veliki ekrani na kojima su se vrtele pesme drugih Disney izvođača, poput Sofie Carsone ili Olivie Holt. Interesantno, reklamirana je i serija “Soy Luna” i to sinhronizovana na mađarski!

Sa druge strane, Nikola je kao fotograf ušao kroz poseban deo za novinare a samo je on i mogao da nosi profesionalni fotoaparat. Tini je dozvolila da joj fotografi bukvalno priđu na metar, ako ne i manje s obzirom da su mogli da stoje bukvalno uz binu, što su mnogo bolja mesta čak i od onih Tinista koji su kupili najskuplje ulaznice! Upravo zato i slike koje vidite izgledaju ovako spektakularno i napravljene su bez zumiranja! Nikola je osim fotki napravio i fenomenalne video zapise koje ćete takođe videti na našem YouTube kanalu.

Što se tiče publike, osim mađarskog, jedino što smo uspeli da čujemo bili su naši jezici, s obzirom da je bilo puno Tinista, posebno iz Srbije i Hrvatske. Samo 15 minuta pre početka koncerta još uvek je bilo mnogo praznih mesta ali velika većina njih ubrzo zatim je popunjena. Po nekoj našoj proceni, prodato je oko 7-8 hiljada karata što je s obzirom na smanjen kapacitet arene i visoke cene zaista dobra brojka!

Pročitajte još  Famoza music chart #158 - Glasajte za sve omiljene pesme, svakog dana!

Pre samog nastupa doživeo sam i vrlo prijatno iznenađenje! Prišla mi je sama organizatorka da me pozdravi i proveri da li je sve u redu. Njeno ime je Eva i njoj dugujemo veliku zahvalnost za sve – ne samo mi kao Famoza ekipa već verujemo i čitav fandom sa ovih prostora jer smo zahvaljujući njoj i došli u priliku da uradimo novi intervju sa Martinom. Eva je bila posebno oduševljena jer smo bili jedini novinari koji su stigli ne samo iz Srbije, regiona već i čitavog Balkana i južne Evrope! Osim jednog fotografa iz Austrije, svi ostali novinari bili su iz Mađarske!

Nekoliko minuta posle 18h, svetla su se ugasila i nastala je neverovatna buka! Nakon muzičara Tini izlazi na scenu i kreće da peva “Got Me Started” i tad shvatite koliko je ona rođena za ovo! Džabe gledanje svih snimaka preko interneta – kad ste tu uživo, najbolje osetite koliko ona uživa na sceni, koliko je prirodna i svako pesmu izvodi sa toliko emocija, ne ostajući bez daha čak i kad sama učestvuje u koreografiji, ravnopravno igrajući sa svojim velikim timom plesača. I da, Tini zaista sve vreme peva! Nije mi još uvek jasno kako to uspeva a da ne ostane bez daha, ali sve što smo čuli tokom večeri dešavalo se uživo! Ozvučenje je pritom savršeno – nije bilo ni najmanjih tehničkih problema a Tini je zvučala vrhunski pevajući baš sve pesme sa aktuelnog albuma ali i najpoznatije teme iz “Violette”. Naravno, o samom koncertu i pesmama detaljnije smo pisali ovde

Kad je koncert završen krenuli smo da pokupimo našu foto opremu i to je bila još jedna prilika da razgovaram sa Evom, zahvalim joj se na svemu u moje i ime fandoma kao i da joj ispričam koliko je Tini velika zvezda na ovim prostorima ali koliko je cena ovog događaja bila preko svake razumne granice, sa čime smo se složili. Pozdravio sam se sa njom uz nadu da je ovo samo početak i da će biti prilike za još bolju saradnju koja će se jako dopasti i našim fandomima… Ali hajde da sačuvamo neke stvari kao iznenađenje za neku narednu Famoza TV epizodu!

Nakon toga, zaputili smo se do Tini prodavnice – tamo su u ponudi bile majice sa oznakama turneje, kape, posteri, pa čak i CD koji je skoro 10 evra skuplji nego u našoj Famoza prodavnici. I pored toga, on se dobro prodavao baš kao i posteri i majice! I ja sam se našao u gužvi a zašto, saznaćete takođe u nekom novom izdanju Famoza TV! Sam koncert završio se oko 19.40h a iako je plan bio da već u 20h krenemo nazad, ispunili smo želju Tinista koji su hteli da sačekaju svog idola na izlazu iz arene i pozdrave je! Umesto dvadesetak minuta, Tini smo čekali pun sat! Fran, Pepe i Mariana nisu bili raspoloženi da nam priđu a kad se Martina nije pojavila sve do 21h, zaista smo morali da krenemo! I baš onda, taman kad smo izlazili iz grada, pojavio se snimak na kome vidimo Tini kako prilazi ogradi, pozdravlja se fandomom i potpisuje im autograme! Život nekad zaista ume da bude surov!

Pročitajte još  To je poverenje: Clara Alonso dozvolila Tini da je našminka! /(video)

Ipak, mislimo da je ogromna uteha što je toliko Tinista iz Srbije i Hrvatske uspelo da joj priđe i što smo dobili obećanje u koje čvrsto verujemo – da će Tini i njen brat Fran doći u Srbiju, pa makar kao turisti za početak! Nakon svega, kući smo se vraćali puni utisaka i jako ponosni na sve što je fandom uspeo da uradi za promociju našeg regiona tokom čitavog vikenda. Ovakve stvari svaki Tinista mora da doživi – koliko god mogu boriću se za to, kao i čitava Famoza i uspećemo!

Autor: Vladimir Dolapčev, Famoza.net
Foto i video: Nikola Dolapčev

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

11 thoughts on “Na metar od Tini: Kako je protekao naš ceo dan na “Got Me Started” turneji!

  1. Hvala što ste me spomenuli, baš ste me prijatno iznenadili ? Ovaj post je fantastičan i sve ne tako realistično opisano u detalje? Hvala vam i na tome! Verujem da sada ponovo ima nade da je vidimo i kod nas zahvaljujući vama, Famoza.net!❤?

  2. WOw! Predivno! Dok sam citala ovo mislila sam da sanjam! Bilo mi je toliko krivo sta nisam mogla da idem. Mislim da je i vise nego dovoljno sve ovo sto ste uradili za celi fandom. Najbolji ste ponavljam ponovno 😀

  3. Draga Famozo,
    Hvala što ste se potrudili da nam na najbolji mogući način približite atmoseru na Tininom koncertu. Ne znate koliko ste usrećili nas koji,na žalost, nismo mogli da idemo sa vama na koncert našeg idola. Hvala vam zaista, ovo nam mnogo znači! Nadam se da Tini sada zna koliko je Srbija i uopšte ceo Balkan voli! Ana

  4. Najbolji blog za Tiniste do sada ? drago mi je da ste se divno zabavili i da ste puni utisaka i emocija ? sve sto sam citala o GMST u Madjarskoj dalo mi je nadu da se jos vise borimo da vidimo Tini u Srbiji. Fenomenalni ste i veliko HVALA na ovako dobrom docaranom danu. Osecala sam se kao da sam bila sa Vama i ostalim Tinistima ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.