Miljanin blog: Saveti za prvi sastanak!

couple-919018_1920

Dečko s kojim se već duži period dopisuješ konačno te je pozvao na sastanak. Ali ti imaš veliku tremu jer će to biti tvoj prvi sastanak, ne znaš kako da se ponašaš, šta da obučeš, o čemu da pričate… Pa evo par saveta o tome:

Ne kasni!
Ne bi ni ti volela da tvoja simpatija kasni na sastanak? Zato isplaniraj svoje vreme potrebno za spremanje, da li je to dva ili čitavih pet sati nebitno je. Dva-tri minuta kašnjenja je prihvatljivo, ali ne i čitavih sat vremena.

Ne budi opsednuta sobom!
Nemoj se svakih pet minuta gledati u svoje ogledalce kako bi proverila da li je tvoja frizura ok, da li ti se maskara razmazala ili da bi stavila novi sloj sjaja za usne, jer ništa od toga tvoj budući dečko neće primetiti. Budi opuštena i trudi se da vreme provedeš što bolje možeš.

Ostavi svoj telefon!
Ista situacija kao sa ogledalcetom. Ako stalno gledaš u svoj telefon, proveravaš Instagram i odgovaraš na poruke, dečko će steći pogrešno mišljenje o tebi. Sigurno će pomisliti da je tebi dosadno sa njim i da si nezainteresovana. Zato je najbolje da ugasiš svoj telefon.


Postavljaj pitanja!

Nemoj biti osoba koja stalno ćuti i na pitanja odgovara samo sa da i ne! Nemoj mu govoriti o svojim drugaricama, o svađi sa njima… Njega to sigurno ne zanima! Postavljaj i ti pitanja, saznaj šta voli, koji je njegov hobi…Pokaži mu tako da si zainteresovana. Ono što ne smeš da ga pitaš su njegove bivše devojke i neke intimne stvari.

Sta da obučes?
Mada mislim da mi devojke najviše obraćamo pažnju na ovo pitanje šta da obučem? Pa odgovor je jednostavan – ono u čemu se najprijatnije osećaš. Ako nosiš odeću u kojoj nećes moći disati, hodati ili jesti biće ti veoma neprijatno. Kako se sada bliži toplije vreme sigurno ćes poželiti da nosiš kratku haljinu ili suknju, ali obrati pažnju na njihovu praktičnost, ne bi volela da čitav sastanak provedeš u ispravljanju haljine? Potrudi se da odeću uklopiš i sa vašim aktivnostima. Npr. ako ste se dogovorili za vožnju rolera u parku onda sigurno ne trebaš nositi suknjicu. Farmerke, majica, košulja, strake, izbor je na tebi.

Make-up
Ne preteruj sa šminkom. Opredeli se za što prirodniji izgled. Senke neutralnih ili pastelnih boja, malo maskare, balzam ili tanak sloj sjaja za usne biće sasvim dovoljno, previše puder ti neće trebati. Ne zaboravi da te je dečko pozvao na date zato što mu se sviđaš takva kakva jesi, zato nema potrebe za tolikom šminkom. I ne zaboravi na parfem, nanesi ga na vrat i kosu, neka ne bude previše jak. Momci vole kada devojke lepo mirišu. 🙂

Goodbye
Kraj vašeg prvog sastanka, lepo ste se proveli, bolje upoznali i sada te je on zagrlio i očekuje poljubac. Ali ti još uvek nisi spremna za taj korak, šta tada? Onda mu daj jedan poljubac u obraz i ništa neće biti pogrešno. Igraj se tako sa njim, biće vam zanimljivije.

Zdravo! Ja sam Mika, imam 17 godina i vodim blog http://georgiarose5.blogspot.rs/ . Volim da delim svoja iskustva i savete sa drugima. Uživam u fotografisanju i editovanju fotografija.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.