Milica šalje blog: Kako preživeti prve dane u srednjoj školi?

Ostalo je još malo do povratka u školske klupe, neki se vraćaju u one iste, dok neki kreću na potpuno novo mesto. Iako ste sigurno uzbuđeni što ćete videti svoje prijatelje i što ste konačno izašli iz osnovne škole, sigurno ste i jednim delom pomalo uplašeni zbog sveg što vas čeka.

Prve dane možemo nazvati i najtežim, jer se upoznajemo sa svime što nas očekuje u narednim godinama. Stičemo nove prijatelje, iako se među njima nađe i po koje poznato lice, srećemo se sa novim profesorima, izazovima, ali i predmetima. (pod uslovom da ste krenuli u stručnu srednju školu)

Pa, sigurno ste sebi barem jednom postavili pitanje kako ćete se snaći u srednjoj školi, šta treba da radite, da li ćete se uklopiti… Evo i nekih odgovora koji bi mogli barem malo da vam pomognu. Nema potrebe da budete nervozni, iako je to donekle i neizbežno.
Sigurno ćete se snaći, samo vam treba malo vremena da se naviknete na novu okolinu. Apsolutno ništa ne treba da radite, budite ono što jeste, nemojte da preterujete sa nekim dokazivanjem, jer to skoro niko ne voli. I naravno da ćete se uklopiti, naći će se barem jedna osoba sa kojom ćete biti odlični prijatelji. Gledajte da upoznate što više novih osoba, nemojte baš bukvalno da se vežete za neko poznato lice.

Znate i kako vam uvek kažu da je važan taj prvi utisak kod novih predmetnih profesora i da će to uticati na ocenu? To jeste važno, međutim ne treba da se previše opterećujete time, samo gledajte da se prikažete u dobrom svetlu, što će vam sigurno osigurati dobre ocene.

Još važnije od svega što sam navela gore jeste da ste upisali ono što ste vi želeli. Iako u ovim godinama nismo u potpunosti sigurni šta bismo želeli, treba da izaberemo školu koju mi isključivo želimo, a ne da idemo tamo gde su nam drugi odredili, jer će to posle uticati na naš dalji život. Ali i da pogrešite u ovom izboru sada, nikada nije kasno da to i ispravite.

I verujte, ponekad ćete se zapitati šta upšte tražite u toj školi, pomisliti kako je sve naporno i dosadno, ali iskoristite svaki momenat ovih godina, jer se tu stvaraju jedne od najlepših uspomena i avantura. Želim vam mnogo sreće!

U komentarima napišite kako vam se čini post, ako ste i vi krenuli u srednju školu možete podeliti to iskustvo sa drugima, a i ako niste, šta ste to čuli o srednjoj školi. Možete i davati predlog za naredni post.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde. Najbolji blog nedelje dobija knjigu izdavačke kuće Laguna a nju možemo da šaljemo samo na teritoriju Srbije!

FOTO: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

6 thoughts on “Milica šalje blog: Kako preživeti prve dane u srednjoj školi?

  1. Hvala ti puno za ovaj blog ! Mnogo mi je pomogao, znaš i sama da sam jako nervozan 😉 ;*

  2. Kad sam poso u srednju skolu (sad sam druga godina) sve sam mislio ce mi bude drustvo katastrofa necu se uklopim ,ali sam se posle naviko steko sam novo drustvo i uklopio se.

  3. Ja sam veomaaa nervozna ali sta da se radi,malo mi je pomogao tvoj blog i malo sam se smirila posto vec 10 dana histerisem po kuci????

  4. ja sam sa neke strane srecan jer je sve novo pogtovo drustvo u osnovnoj su svi nekako fake a ovde cu verovatno naci ekstra neki me znaju i sa tik toka ali necemo o tome ahahahah mislim jos 4 dana aloo al svakako jedva cekam mala trema al jbg .Pozz

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.