Kompanija Meta Platforms preti povlačenjem Instagrama i Facebooka iz Evrope!

Kompanija Meta Platforms u novom godišnjem podnesku američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC) razmatra napuštanje evropskog tržišta, ako više ne bude mogla da razmenjuje podatke evropskih korisnika sa Sjedinjenim Američkim Državama, što zavisi od „Šrems II“ presude. Pojednostavljeno, to bi onda značilo da će i Instagram i Facebook biti potpuno povučeni iz Evrope!

U julu 2020. godine, mehanizam prenosa ličnih podataka iz Evrope u Sjedinjene Američke Države, ili bolje rečeno „štit privatnosti“ proglašen je nekazonitim u Evropskoj Uniji. Ovaj sporazum je američkim vlastima dao pravo da prikupljaju lične podatke o subjektima u EU, bez adekvatnih zaštitnih mera. Inače, ovaj “Štit privatnosti” je na snazi i u Srbiji. Zbog toga, Meta preti da će se Facebook jednostavno potpuno povući iz Evrope ako više ne bude u mogućnosti da deli podatke o evropskim korisnicima sa svojim američkim operacijama, aplikacijama i data centrima.

Iz Mete su dodali da nove odluke EU onemogućuju poslovanje Instagrama i Facebooka u Evropi, kao i da mogu negativno da utiču na njihovo poslovanje, finansije i rezultate. Međutim, evropski parlamentarac Axel Voss napisao je na Twitteru da Facebook ne može da ucenjuje Evropsku Uniju i da napuštanjem evropskog tržišta sami gube.

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.
Pročitajte još  Ko bi rekao: Kendall otkriva šokantnu istinu o najlajkovanijoj fotki na Instagramu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.