Martinin blog: Savjeti za bolje učenje!

Pozdrav svima! Škola je krenula. Ja sam odlikašica i ovdje ću vam dati neke savjete za bolje učenje.

1. Planer
Jako je važno da imate planer. Navečer napišite plan obaveza i ostalih stvari koje trebate napraviti, pogledajte nekoliko puta dnevno što ste zapisali, ako imate plan, sve ćete stići.

2.Bilježnica/blokić
Uzmite jednu bilježnicu/blokić i u to pišite šta vam je za domaću zadaću.Možete u njoj napraviti kalendar i u njemu zaokružiti kada vam je test.

3.Redovito učenje
Svaki sam ponovite ono što ste učili taj dan.Na kraju tjedna ponovite sve što ste taj tjedan učili.Kad je test ili ispitivanje, samo ponovite. Bit će vam lakše kasnije.

4.Radni stol
Uredan stol je važniji nego što mislite. Zaljepite motivirajuće postere ili postere svojih omiljenih zvijezda. Ali ne zato da sanjati kako ćete ih upoznati, nego da vas motivira kako su oni uspjeli, da možete i vi. Zamolite roditelje da vam nabave nekoliko polica. Nisu skupe, lijepo izgledaju i kad posložite stvari, bit će manje nereda.

5.Pravljenje pauza
Kad učite, nakon oko 45 minuta učenja, napravite pauzu od 10-15 minuta. Nemojte zato vrijeme biti na mobitelu, tabletu, laptopu,… Napravite si čaj ili kavu, pojedite čokoladicu ili sladoled,…Kad se vratite učenju, lakše će vam ići.

6.Molitva
Možda vam zvuči čudno. Koje god ste religije, na putu prema školi možete moliti. Ja sam kršćanka, u busu sam gotovo svako jutro sam molila krunicu koliko bih stigla i uvjek sam znala kad nisam učila. Molite svoje molitve, vjerujte mi, pomaže.

Nadam se da vam se sviđaju ovo savjeti i da sam vam pomogla.

Martina

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde. Najbolji blog nedelje dobija knjigu izdavačke kuće Laguna a nju možemo da šaljemo samo na teritoriju Srbije!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

4 thoughts on “Martinin blog: Savjeti za bolje učenje!

  1. Famozo,kada cete pisati malo o Hailee Steinfeld?Primetila sam da o njoj bas retko pisete.Prosle nedelje je izbacila pesmu i sutra izlazi njena pesma sa Alesso-m & Florida Georgia Line,pa molim vas bar sutra o tome pisite 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.