Marijin blog: Kako reći dečku da ga voliš?

Ćao, opet Marija. Da evo me opet, znam da vam dosađujem sa blogovima, ali šta ćete dosadno mi je u životu jako 😁. Ljeta praktično i nema i bukvalno odbrojavam dane do mora, i molim se samo da nas vrijeme na moru posluži. Na prijedlog Patricije, pišem ovaj blog. Pretpostavljam da ti treba savjet, i dobićeš ga od velike romantičarke 😉 . Da te upozorim odmah, ne moraš mu reći na neki od mojih savjeta, jer ja nemam dečka. Vrlo sam komplikovana osoba, a možda i nisam toliko koliko smatram sebe, ali isto tako i puno tražim. Tako da sam “single” djevojka. Sada kada si upućena, kao i vi drugi, hajde da počnem sa blogom.

Da li si sigurna da ga voliš?
U svom predzadnjem blogu, napisala sam šta podrazumijevamo pod vezom. Veza je zasnovana na ljubavi. A definicija ljubavi je malo komplikovana. Ljubav je kada si srećan, kada te neko ili nešto ispunjava srećom i mirom. Isto tako ljubav može biti prelijepa, ali i poprilično gadna da te baci u depresiju. Lično mislim da svako od nas ima svoju veliku ljubav, samo da je treba pronaći. Možda je to ljubav prema knjigama (kao što je u mom slučaju) ili prema nečem ili nekom drugom. Ali ljubav postoji za svakoga, samo je treba pronaći, bila ona duboko u tebi ili u njemu/njoj. Zato dolazimo na pitanje, da li si sigurna da gajiš prave osjećaje prema njemu/njoj? Da li si spremna uraditi sve za tu osobu, baš sve. Neću reći sada kliše umrijeti ili pobjeći sa tom osobom. Mislim da li si spremna ući u ozbiljnu vezu sa njom/njom, da on tebi možda ne uzvrati osjećaje, da te želi samo iskoristiti. Da možda najgore od svega, budete se volili samo kako vas dvoje možete, ali da jednostavno ne bude išlo i da završiš povrijeđen/a. jer ako jesi voliš ga, i onda si spremna. Ali ako je to ona simpatišujuća ljubav, koju smo svi mi imali kao dijeca. Onda nemoj samu sebe zavaravati, ti ga ne voliš, ti ga ne iskorištavaš, ali ga ne voliš. Imaš simpatije prema njemu, ali to nije ljubav. Za sve vas koji ste i dalje sigurni u svoju ljubav, idemo dalje.

Kako reći dečku da ga voliš?
Imaš više načna. Pretpostavljam da čim pitaš, da ti je potreban sledeći korak u vezi. Da on tebi nije rekao “volim te”, a ti želiš reći. A možda i jeste, a ti nisi znala kako odovoriti. U glavnom evo sledećih savjeta, koje bi trebala poslušati, ali nisi primorana.
*Nemoj mu reći “volim te” preko SMS-poruka, duštvenih poruka ili poziva. Čak i da to on želi, mislim da bi škodilo vezi, pošto i dalje ne znaš kakav može biti njegov odgovor.
*Trebaš mu to reći dok je srećan, opušten i siguran u vašu vezu. Neće vam pomoći ako ste svadljivi i nesigurni. Ovako je lakše i vće su šanse da će ti eći da.
*Možda će ti biti lakše reći mu nasamo, na nekom tihom ali lijepom mjestu. Po mogućnosti nekom simboličnom mjestu za vašu vezu. Osjećaćeš se sigurnije da te ne gleda hrpa poznatih ili nepoznatih ljudi, dok pokušavaš nekome do kome ti je stalo, objasniti šta ti je na srcu.
*Ako ste u duštvu i ti mu poželiš reći nasamo, možeš tipa reći “Hej možeš doći na par trenutaka, trebamo o nečemu razgovarati” ili ga pitati na diskretan i pristojan način da odete prošetati nasamo.
*Reci mu to jednostano od srca. Bez komplikovanja i romantičnih gestova koje si vidjela u filmu ili seriji. Samo reci šta ti je na srcu, jednostavno i sigurno u sebe. Podsjeti ga na one dobre stari u vašoj vezi, kako ste zajedno srećni. Koliko zajedno imate dobrih sjećanja i podijeljenih pozitinih osjećaja.
*Kada trebaš poduzeti tako veliki korak, očekvano je da budeš nervozan. Stani, uzmi dubok predah, zažmiri i reci “Volim te”. Na kraju to je jedina stvar koja ti je ostala, reći to. Zato smiri se i reci.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Marijin blog: Kako reći dečku da ga voliš?

  1. Hvala ti Marija na savjetima! Ja mislim da je ljubav najdivnija i najpotrebnija stvar na svijetu. I ja sam romantična(barem mislim), ali sam previše sramežljiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.