Lisa i Lena: Ne verujte svemu što je na internetu, mnogo toga je lažno!

Pošto su slavu stekle kao trinaestogodišnjakinje, Lisa i Lena Mantler su morale da napuste školu kako bi mogle da se pozabave karijerom. Istina je, bilo je mnogo odricanja, ali sada su obe svesne da je to bila prava odluka – ipak su im sada svi putevi otvoreni. Takođe, nakon godina provedenih u TikTok vodama, mogu da nas posavetuju šta je korisno na društvenim mrežama i šta treba iskoristiti, a od čega se treba klanjati.

Napustiti školu je poprilično stresan period, naročito kada je reč o organizovanju vremena i planovima kako nastaviti dalje: „Ponekad mi treba neko da mi kaže: ‘Hej Lisa, molim te, ustani i uradi svoj domaći.’ Sada se o mnogim stvarima brinemo same, ali nije tako lako”, priznala je Lisa, pre nego što je Lena dodala: “Definitivno. Ako imam priliku da spavam do kasno, ja to radim. Danas sam počela da pravim listu obaveza kako bih se organizovala. Ono što radimo možda ne izgleda uvek tako, ali iza toga stoji mnogo posla.”

Pošto su njih dve u TikTok vodama već dosta dugo, vrlo dobro znaju da društvene mreže imaju, kako svoje blagodeti, tako mogu biti i veoma opasne, pa evo šta su devojke svima savetovale: “Ne pridružujte se trendovima koji vam ne odgovaraju. Budite zaista, zaista oprezni sa strancima: kome šaljete poruke, šta otkrivate o sebi. Ne verujte svemu što je na internetu, mnogo toga je lažno. Bolje se informišite kako treba”, rekla je Lena, a zatim je Lisa nastavila: “Odredila sam vreme ispred ekrana za sebe. Razmislite o tome, provodite dva sata dnevno na društvenim mrežama.”

Pročitajte još  Lena ostavlja zabrinjavajuće poruke na društvenim mrežama!

Isto tako, one mogu biti i vrlo korisne: “Društvene mreže su takođe odlične: možete razmišljati van okvira, učiti jezike, upoznati kulture. Pretplatite se na ono što je dobro za vas. Moja početna stranica je puna video zapisa o kuvanju i šivenju”, predložila je Lena. Lisa, s druge strane, ohrabruje da se ne opterećujemo lajkovima i pratiocima: “Pratioci i lajkovi nisu sve. Radost u životu dolazi iz drugih stvari. Naročito kada ste mlađi, možda biste želeli da budete poznati. Odlično je, ali te ne čini srećnim. Vi ste već kul i mnogi vas vole”.

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.
Pročitajte još  Milica nam šalje kviz o Lisi i Leni!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.