Lana Del Rey pred tužbom zbog krađe rok megahita od pre 25 godina!

Tužbe oko navodnog kopiranja tuđih pesama su sve češće u ovoj dekadi a ovog puta na stubu srama je Lana Del Rey koju tuži bend Radiohead navodeći da njena pesma “Get Free” isuviše podseća na njihov stari hit “Creep”.

Kako vođa ovog benda Thom Yorke ističe, očigledno je da “Get Free” koristi mnogo toga iz njihove pesme zbog čega od Lane traže veliki novac ukoliko ona želi da zaustavi tužbu. “Trenutno se obe sgtrane dogovoraju da se sve završi van suda”, piše The Sun. “Radiohead traži novac ili da im pripadne deo od zarade pesme”.

Iako mnogi baš i ne veruju žutoj štampi kao što je The Sun, oni su po pravilu dobro obavešteni a Lana Del Rey se čak oglasila i potvrdila da je sve istina! “Tačno je u vezi tužbe”, ističe ona. “Međutim, ‘Creep’ nije bio inspiracija za moju pesmu a Radiohead misli da jeste i želi da sva zarada od pesme ide njima u ruke. Ja sam im ponudila 40 procenata ali oni hoće sve. Njihov advokat ne odustaje pa ćemo sve rešiti na sudu.” Iako se krađe zaista dešavaju, muzički stručnjaci često ističu da se u poslednjih nekoliko dekada pojavilo toliko muzike da je sasvim normalno da se i slučajno desi da jedna pesma liči na neku drugu. Zbog toga, ovakve tužbe vrlo često bivaju odbačene. Uporedite obe pesme – mi uočavamo sličnosti ali jesu li one dovoljne za tužbu?

Pročitajte još  Sjajne vesti: Lana Del Rey završila i album i zbirku poezije, pesma stiže sledeće nedelje!

Autor: Famoza.net
Foto: Instagram/Lana Del Rey

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

8 thoughts on “Lana Del Rey pred tužbom zbog krađe rok megahita od pre 25 godina!

    1. Izvini ne bih rekao! Taylor je kopirala lanu i to sa pesmom Wildest dreams . Lanina pesma Without you je objavljena 2012 dok je Wildest dreams 2014 . Lana nije tuzila iako je slicnost veoma uocljiva. Sve ima na You Tube . Pa se prvo informisi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.