Lamija šalje odličan blog: “Deset pojmova koje svaki Belieber mora znati!”

Zdravo. Opet ja, Lamija. Za danas sam pripremila 10 pojmova kojih svaki Belieber treba znati! Dosta Beliebera su u našem fandomu samo par mjeseci, pa sam odlučila uvesti ih još dublje … Nakon ovog bloga napraviti ću kviz kako bih vidjela koliku su naučili.

1. Bizzle
Dok smo na instagramu , twitteru i na facebooku susrećemo se sa mnogim imenima za koje na znamo šta zapravo znače. Bizzle je jedan od Justinovih nadimaka. Koristi se dok on repa. Već ima reper sa ovim imenom kojeg Justin prilično voli slušati pa se u prisustvu repera prozvao Bizzle .

2. Kidrahul

Ovo je već poznatiji pojam , Kidrahul je ime Justinovog YouTube kanala na kojemu ga je Schooter Brown pronašao. Možete ga pronaći na YouTubeu i danas. Ime Kidrahul mu je predložio njegov otac kojeg su zvali Lordrahul .

3. Jason Mccan

To je njegov umjetnički nadimak. To je ime koje je imao dok je glumio u CSI-u, pojavio se samo u 1. i 15. epizodi jedanaeste sezone. U toj ulozi Justin je bio student i bombaš koji na kraju umire . Snimak možete naći na YouTubeu.

4. Rick the Sizzler
To je nadimak koji često viđate ako ste Belieber. Ovo ime Justin koristi na svome Snapchatu koji je trenutno privatan . Kada na instagramu ili nekoj rugoj društvenoj mreži Belieberi postavljaju njegove Snapove ili smiješne face koriste ovo ime.

5. Glassdoor
Kada sam prvi put vidjela ovaj pojam bila sam zbunjena . Doslovni prevod ove riječi je staklena vrata . Zapravo radi se o jako smiješnom video klipu koji kruži internetom . Na tom videu Justin se zabija u staklena vrata na ulazu u neki shopping centar ili nešto slično . Kada je napokon izapšao pričao je sam sa sobom grdeći staklena vrata zgrade . Od tada on se više ne usuđuje ući na takva vrata . Video pronađite na YouTubeu.

Pročitajte još  Koliko je samo srećan! Jusa sa koncerta ispratile hiljade Beliebera, on uzvratio za silnu ljubav! (video)

6. Dinosaurus Pee
Također jedan smiješan pojam, ako ste gledali njegov film Never Say Never shvatate o čemu se radi. U filmu Justin je pio neku tečnost koja u sebi sadrži hranjive sastojke neophodne njegovom organizmu , ali ta tečnost je imala prilično neugodan miris. Pa se on počeo žaliti govoreći ovo je kao Dinosaurusova tečnost. Ovo je jedan od pojmova koje često susrećem .

7. Daddy
Jedno neuobičajeno ime koje Belieberi koriste kada spominju Justina. On svoje mlađe Beliebere naziva svojom djecom a oni njega tatom . Nekada se ovo ime koristi i u slučaju kada vidimo slatku sliku Justina pa pokušavamo na neki način tepati odnosno dati neki sladak nadimak poput Baby (dušo) i sl.

8. Justin Drew Bieber
To je Justinovo puno ime . Mnogi ne razumiju ša zapravo znači Drew . Prevod sa engleskog jezika je nacrtati odnosno crtati pa mnogi ne razumiju njegovo puno ime. Kao što većina vas zna to je običaj u Americi da svaki kršćanin ima svoje srednje ime a u ovom slučaju to je Drew . Svatko dobije ime po uzoru na link ili neku osobinu . Mnogi misle da je on svoje dobio po tome što je bio lijep kao da ga je neko vješto nacrtao . Nikad se ne zna .

9. Jazmin i Jaxson
To je jedan od pojmova koji se prvo saznaju . Njegov otac Jeremy ima dvoje djece iz prošlog braka. Tako da su Jazmin i Jaxson njegova polusestra i njegov polubrat . U braku između Jeremy i Pattie (njegove majke) rodilo se samo jedno dijete Justin. Njegova majka rodila ga je sa 17 godina .

Pročitajte još  Famoza Music CD Shop

10. Avon Theatre
Ako ste slušali pjesmu koju su Norveški Belieberi napisali za Justina znate o čemu govorim . Kada je imao 11-12 godina Justin je svirao gitaru ispred ovoga pozorišta za novac. Bio je siromašan dječak, pa je na ovaj način skupljao novac. Mnogi su ga izazivali iz ovog razloga, i zbog njegove visine. Bio je jedan od najnižih dječaka u njegovom razredu. Sada je visok 175 cm a težak 66 kg, za razliku od njegove majke koja je visoka samo 142 cm !

Nadam se da ste nešto iz ovoga naučili . Ako ste već znali samo ste ponovili stečeno gradivo. Ubrzo ide kviz na ovu temu . Ako želite još ovakvih stvari recite u komentarima. Uživajte!

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde. Najbolji blog nedelje dobija knjigu izdavačke kuće Laguna a nju možemo da šaljemo samo na teritoriju Srbije!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Smatra da je rad sa tinejdžerima i borba za dolazak mladih zvezda u region najbolji posao na svetu, iako malo ko to razume.

4 thoughts on “Lamija šalje odličan blog: “Deset pojmova koje svaki Belieber mora znati!”

  1. Znam 5 pojmova, a nisam fan?Ugl za ovo daddy ne bih rekla da je baš Justinov pojam zato što se koristi za skoro svaku mušku poznatu ličnost, obično kada izgleda hot i tako to?
    Sviđa mi se blog 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.