Kristinin novi blog: Vodeći makeup trendovi 2020.

Dobrodošli u eru prirodnog izgleda! Primetili ste kako je poslednjih godina sve više moderno korišćenje neutralnih nijansi svega što ima veze sa šminkom. Ovakav makeup izgled je godinama pokušavao da se probije i konačno je dobio svojih 5 minuta na svetskoj sceni. 

Ljudi koji postavljaju trendove plasiraju prirodnu lepotu žene uz minimalno korišćenje šminke radi naglašavanja očiju, jagodica i usana.Veoma jake konture, mat karmini, napadne i tamne senke za oči su zvanično izašle iz mode i prepustile mesto rozikastim rumenilima, sjajevima neutralnih nijansi i veoma svetlim braon i ljubičastim senkama, što smo imali prilike da vidimo na najvećem događaju od početka godine, dodeli Oskara. Međutim dokaz da je novi način šminkanja postao globalno popularan videli smo i na našoj dodeli MAC nagrada koja se održala sredinom januara.Ovog puta sam za vas spremila neke od vodećih makeup trendova nove godine kako biste bili u toku sa svetskim dešavanjima.

1. Neutralne senke za oči

Kao što sam već naglasila, ove godine vam neće biti potrebne jake senke. Umesto stavljanja mnogo tamnih boja i šarenih pigmenata naglasite boju očiju korišćenjem maskare i neke svetle braon ili roze boje uz malo sjaja.

2.Sjajevi za usne

Efekat punijih i prirodnih usana možete postići jednostavnim nanošenjem kremastog sjaja i i neke olovke slične boje. Vaše usne će na taj način izgledati veće i pritom ostati hidrirane, što nije slučaj prilikom stavljanja dugo popularnih mat karmina.

3.Neon ajlajneri

U slučaju da ste mislili kako će sve biti jednolično, izdvojila sam za vas i jedan potpuno kreativan način da ostanete originalni, a opet ne previše napadni. Ove godine slobodno koristite fluroscentne ajlajnere koji će takođe istaći vaše oči na malo drugačiji način i koji vam mogu biti super ideja za nove slike!

4.Ružičasto rumenilo

Umesto jakih kontura, isprobajte rumenila i hajljatere ružičastih boja koji će istaći vaše jagodice koje su dugo bile zaboravljene usled velikog trenda konturisanja koji je trajao godinama.

5.Crvene smokey eyes

Moć zadimljenog pogleda vas neće izneveriti ni u 2020. godini. Umesto crnih i veoma tamnih senki, isprobajte crvene nijanse u ovoj tehnici i videćete veoma zanimljive rezultate koji će upotpuniti svaku modernu kombinaciju.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.