Kinezi obrisali PewDiePie sa interneta jer se šalio na račun njihovog predsednika!

Nema šale sa Kinom, bukvalno! Najuspešniji svetsku jutjuber PewDiePie to je osetio na svojoj koži, a nakon što se šalio na račun poznatog mima gde se kineski predsednik Xi po izgledu poredi sa čuvenim Disneyevim junakom Winnie the Pooh. “Sličnost je neverovatna”, rekao je jutjuber i time popio zabranu u ovoj velikoj zemlji.

Kineze je jako zabolelo i to što je on kritikovao druge veliki kompanije poput NBA koji ćute na sva kršenja ljudskih prava jer žele kineski novac. “Kina je kao osoba na internetu koja ne trpi bilo kakvu kritiku, pa blokira sve.” PewDiePie je automatski zabranjen u Kini još 2009. iz prostog razloga što verovali ili ne, vlada ove zemlje zabranjuje pristup YouTubeu, ali sad su otišli i korak dalje! Naime, ako pokušate da tražite njega preko tamošnjih internet pretraživača (da, i Google je zabranjen), naći ćete 0 rezultata! PewDiePie kaže da je tačno znao da će ovo da se desi, pa se u novom videu obratio publici rečima, “Evo ljudi uspeo sam, zabranili su me u Kini. Tako je ljudi, samo zato što sam ismevao njihovog lidera, zabranili su me.”

Ako ste mislili da je ovo prestrogo, šta tek reći za DJ Zedda? Verovali ili ne, on je doživeo isti sudbinu kao jutjuber ali samo zato što je lajkovao jedan jedini tvit, i to epizode serije “South Park” gde se upravo ismevaju Kinezi, odnosno sve ovo što smo spomenuli do sad. Žrtve Kineza od ranije su i neke od najvećih zvezda sveta, poput Selene Gomez koja se slikala sa Dalai Lamom, a koji je takođe na listi kineskih državnih neprijatelja.

Pročitajte još  PewDiePie odlučio da napusti YouTube!

Autor: Famoza.net 

Foto: Instagram/PewDiePie

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.