Kim Kardashian West: Zvanično sam milijarderka

Porodica Kardashian-Jenner započela je svoj put ka slavi zahvaljujući televizijskoj emisiji ‘Keeping Up With The Kardashians’ koja je prikazivala život ove porodice skoro 15 godina. Kasnije, svaki član porodice započeo je neki svoj biznis među kojim je bio modni brend Khloe Kardashian ‘The Good American’ kao i linija kozmetike ‘Kylie Cosmetics’ koju poseduje Kylie Jenner. Ali izgleda da je njihova starija sestra Kim Kardashian West bila najuspešnija u svom poslu pošto je upravo postala i milijarderka.

Sa ‘KKW Beauty’ i popularnom firmom za oblikovanje odeće ‘Skims’, neto vrednost Kim Kardashian West povećava se na milijardu dolara, čime je zauzela mesto na Forbsovoj listi svetskih milijardera. Kada se Kim prvi put pominje na stranicama Forbesa 2011. godine to je jednostavno bio spisak njenih pratilaca na Twitteru – 6.6 miliona. Pet godina kasnije krasila je naslovnu stranu Forbesa zahvaljujući njenoj mobilnoj igrici koja je procvetala i pomogla joj da zaradi 51 milion dolara te godine. Sada se po prvi put i zvanično pridružila listi svetskih milijardera.

Kim je osnovala svoj brend ‘KKW Beaty’ 2017. godine nakon uspeha njene sestre Kylie Jenner sa ‘Kylie Lip Kits’. Sledila je sestrina uputstva, koristeći sličan model direktnog potrošača koji se u velikoj meri oslanja na marketing na društvenim mrežama. Kada je izbacila svoj prvi proizvod, 300.000 kompleta za konturisanje, rasprodat je u roku od dva sata. Do 2018. godine posao se proširio i na senke za oči, korektore, karmine i mirise koji su joj doneli oko 100 miliona dolara prihoda.

Pročitajte još  Slatka bebica: Kim Kardashian predstavila svog sina Sainta svetu!

”Prvi put sam se udaljila od licenciranja i prešla u vlasništvo”, rekla je Kardashian West za Forbes 2017. godine kada je najavila svoju liniju kozmetike. To vlasništvo koje je vredelo i do 750 miliona dolara unovčila je prošle godine kada je prodala 20% KKW Beaty kozmetičkoj kompaniji ‘Coty’ za 200 miliona dolara, što je bilo dovoljno da pređe tu crtu milijardera. Zatim je tu i ‘Skims’, linija za oblikovanje odeće koju je izbacila 2019. godine. Tokom pandemije, kada su potrošači postali zainteresovaniji za udobnu odeću, Kim je brzo usredsredila fokus na dnevnu kućnu odeću.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Kim Kardashian

The following two tabs change content below.

Marta Denić

Marta Denić je urednica portala Famoza.net. Obožava svet pop kulture i poznatih ličnosti, a rad na Famozi joj omogućava da mu se što više približi. Studira španski jezik i hispansku književnost na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Strani jezici su njena strast i jednog dana želi da proputuje svet i upozna različite kulture.
Pročitajte još  JoJo Siwa: Kim Kardashian je uvek tu da me posavetuje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.