Katie poručuje u svom blogu: Verujte u čuda!

dreaming

Da li verujete u čuda? Neostvarene snove? Da li vam je neko rekao da ne možete ostvariti neki svoj san jer je „detinjast“ ili „glup“? Ono u šta verujemo zaista može da se ostvari. Ja sam to saznala sa svega 12 godina. Nije bitno u šta verujete i koji je vaš san, bitno je da verujete da će se ostvariti.

Ja sam bila ćutljiva devojčica. Nisam verovala u čuda, nisam imala velike želje, snove, ambicije. Mislila sam da to nije moguće. Iako bih se ponadala da je nešto moguće, brzo bih se osvestila onom rečenicom: Pa zašto bi se to baš meni desilo? Ja nisam te sreće. Verujte mi, ovo je najgora rečenica. Ovim sumnjate u sebe i mislite da ste lošiji od drugih. To nije istina. Imala sam deset godina. Drugarice su mi rekle za Disney Channel. Počela sam da ga gledam i pomislila Kako ova deca nastupaju u ovim serijama? Malo sam pregledala internet, društvene mreže i dokumentarce o tome. Ubrzo je bila audicija u Srbiji za devojčicu u Otvorenim vratima. Pitala sam mamu, tatu, sve koje sam poznavala. I odgovor je uvek bio isti Zašto bi baš tebe izabrali? Verovatno ima more devojčica koje idu u neku od najskupljih škola glume. Samo one i prolaze. Samo zato što sam ih poslušala, nisam ni otišla na audiciju. Njihova želja je bila da ne odem, da me ne bi povredilo to što su kod nas izabrana samo deca koja imaju jače veze. Ipak, da li bi me to zaista povredilo? Pa, sigurno da bi, ali mislim da vredi pokušati. Možda bi me i izabrali, a možda i ne. Ko zna? Brzo sam odustala od glume jer nije bilo nikakvih ponuda ni za jedno dete jer, znate već, mnogi projekti su zaustavljeni zbog nedostatka novčanih sredstava. Želela sam da pošaljem poruku na adresu Disney Channela. Ali, opet sam naišla na iste odgovore Nisi mogla ni u Srbiji da prođeš, zašto bi te izabrali u Disney produkciji? Nisam poslala poruku. Još jedna neostvarena želja. Prestala me je i ta želja za glumom. Odustala sam od toga zato što sam verovala u ono što su mi drugi govorili, a ne u svoja ubeđenja.

love-quote81

A da li ste ikad čuli ono Nedosanjani snovi su najgori? A sada dolazimo do dela sa mojim ostvarenim snom. Nije bitno koji je to san. Nije bio veliki, a nije bio ni mali. Nadala sam se da ću uspeti da ga ostvarim i samo to mi je bilo bitno. Posvetila sam se tom snu, radeći na sebi, svojim sposobnostima i svojoj komunikaciji sa drugima. Nije bilo lako. Na svakom putu postoji trnje, duge i kratke staze, usponi, padovi, kiša i sunce. Bilo je suza, smeha, tužnog lica, osmeha i skakanja od sreće. Na kraju sam i zaboravila na te loše stvari. Taj put je bio relativno kratak. Trajao je malo manje od sedam meseci. Bio je trnovit. Nekada ravan a nekada krivudav. Bilo je prečica, ali sam išla pravim i najboljim putem, jer koja je svrha ako nema prepreka? A ako bi i bilo neke prepreke, ne bih je obilazila već sam je sklanjala sa puta, onako, herojski. Pred kraj svega toga, odjednom me je uhvatila panika. Želela sam da odustanem. Nisam verovala da ću zaista ostvariti svoj san jer je meni postao glup. Ali, posle šest i po meseci, ja sam videla da ne vredi odustajati. Da nikada neću znati ako ne istrajem jer, nedosanjani snovi jesu najgori. Ne, nisam odustala. Borila sam se do kraja. Ostvarila sam svoj san, srećna sam prošla kroz cilj. Nikada neću zaboraviti onaj osećaj koji je prošao kroz moj stomak, koliko mi je lupalo srce, koliko sam samo držala onaj smešni kez na mom licu celog dana jer sam uspela. Bila sam ponosna na sebe. Verovala sam u sebe jer sam shvatila kako me je jedna sasvim mala stvar usrećila. Da se ispravim, za mene je bila velika stvar. Sada, iz ove perspektive, vidim da je to što sam želela da ostvarim bilo jako smešno i detinjasto, ali ponosna sam na sebe jer sam shvatila da nijedna želja nije mala, da nijedno čudo nije nemoguće. Više nisam bila ćutljiva devojčica, govorila sam jasno, borila se za svoje mesto pod zvezdama, nikog nisam slušala. Ko god mi je govorio da je to bezveze ili glupo, ja sam samo odmahivala glavom. I bila sam u pravu. Ovo nije samo još jedan od mojih ambicija i snova, već jedna od malobrojnih stvari koje sam uradila bez ičije pomoći – sasvim sama. I kada sam bila tužna, samu sam sebe tešila, i kada sam se radovala, radovala sam se u sebi, nisam plakala pred svima već sama u sebi, ispod jastuka, plašeći se da me neko neće videti. Shvatila sam da ne treba druge da teram da mi pomognu u ostvarivanju snova, već da samu sebe guram napred – skroz do cilja.

Ako i vi imate neki san koji ste ostvarili, svoje iskustvo s tim možete podeliti u komentarima. Volela bih da vas podstaknem da i vi gurate napred, da verujete u svoje želje i snove, jer ako vi ne verujete u njih – ko će? Ja vam kažem: SVAKI VAŠ SAN JE VREDAN, VERUJEM U VAS! Nemojte slušati one koji kažu da je vaša želja nemoguća, jer JESTE, MOGUĆA JE.

Ko hoće da doživi čuda
mora verovati da ona postoje
u svetu svuda,
da pokraj zvezda što ih vidimo
i nevidljive zvezde se roje.

– Desanka Maksimović

Zdravo, ja sam Katie sa bloga Katie’s Little Corner. Mnogo volim da pišem, nadam se da ćete objaviti moj post, a volela bih da jednog dana postanem vaša stalna saradnica 🙂

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

One thought on “Katie poručuje u svom blogu: Verujte u čuda!

  1. Drago mi je sto nisi odustala od svojih snova pored svih koji su te odvracali od njih, i sama sam veliki sanjar i mnogo puta sam prozivela tvoju pricu, treba se samo kloniti ljudi koji ne veruju u tebe i nastaviti da ides putem koji si zacrtala, jer ce te on dovesti do cilja … Imas i razne knjizevne konkurse na fb stranici Konkursi regiona ( https://www.facebook.com/Konkursi-regiona-FB-stra… )

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.