Kako se nalaze srodne duše?

tumblr_mj1hjarwnx1rp5fyzo1_1280

Budeš s nekim, misliš da je to taj, da je on pravi, a posle nekog vremena se ispostavi da nije. Šta onda radiš? Nastavljaš dalje. Iako je teško, nastavljaš. Uskoro zaboraviš glas, miris, kosu, oči. Pokušavaš da se setiš da li su bile svetle ili tamno plave.

Uskoro zaboraviš sve. Krećeš u potragu za pravom srodnom dušom. Međutim, to tako ne ide. Srodnu dušu možeš naći čak i na ulici. Najobičniji neznanac koji samo prođe pored tebe ti može biti srodna duša. Naravno, ti to ne znaš, jer ga još nisi upoznala. Tek kad ti se približi, kad saznaš za njega, možeš reći da je pravi. A možda i ne možeš?
Uvek će postojati to „možda“. Možda je on pravi. Možda sam ga već upoznala. Možda sam ga videla na ulici. Možda on još uvek ne zna za mene.

Zatim se pojavi taj jedan. Pojavi se onaj koji ti zadrma tlo pod nogama, od čijeg se pogleda treseš, čiji te glas prosto tera da se rastopiš. Zatim sledi pitanje: „Da li je to taj?“. Jeste, to je taj. Ako se u njegovom zagrljaju osećaš sigurno, znaš da nije muškarac koji bi te slagao, znaš da će biti tu za tebe, onda je pravi. Sve ostalo su pokušaji traženja srodne duše. Ne znaš, ali ona se pojavi kad prestaneš da se nadaš, kad ti sve padne u vodu i pomiriš se s tim da ga nikad nećeš pronaći. Tad će ti u život ušetati onaj jedan s kojim ćeš želeti da provedeš ostatak svog života.

Ovo je jadan kratak tekst, ali je za mene poseban, jer je on uvod u projekat koji spremam. Baš tako, pišem knjigu. Tek sam je započela, mora još mnogo da se radi na tome, ali nekako imam osećaj da bi trebalo ovo da podelim sa vama, jer je ova knjiga moj novi početak.

Lena Ergelaš je stalna saradnica portala Famoza.net. Posetite njen blog Just Dreamer i pišite joj na [email protected] .

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

8 thoughts on “Kako se nalaze srodne duše?

  1. Lijepo si to napisala ali život je pun prepreka, uspona i padova. Ne razumjem ljude koji "čekaju" svoje srodne duše. Mislim da je dobro da budeš u par veza s dečkima koji ti i nisu baš srodne duše jer češ tako steći novo iskustvo, a i samim time bit će ti lakše prepoznati srodnu dušu 😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.