Kako preživeti drugo polugodište? Jovana ima korisne savete!

study-1231396_1920

Ah! Napokon i to drugo polugodište, nove ocene i razna takmičenja! Ja sam ovde da vam pomognem sa nekim savetima kako sve ovo prebroditi!

Saveti za učenje

1.Ako si prošao odličan i zadovoljan si svojim uspehom u prvom polugodištu, NE to ne znači da u drugom treba da popustiš! Uči redovno jer ako UVEK ostavljaš sve za sutra nećeš proći najbolje tako da se uozbilji i uči svakog dana, nezavisno od tvog uspeha! Veruj, biće mnogo lakše i nastavnici će primetiti da učiš i možda ti daju neki plus ili čak veću ocenu.

2.Dobro,sad slušaj pažljivo. Ako nameravaš da učiš, telefon, laptop, tablet mora biti što dalji od tebe. Kad učiš ostavi ga u drugoj prostoriji i videćes da je mnogo bolje!
Sada ću ti ispričati nekoliko načina kako učiti..

a)Jedan on načina je da pročitas lekciju koju treba da naučiš i snimiš je u telefon. Svi mi imamo slušalice, zar ne? Tako da možemo na slušalicama da pustimo snimak gde ste izdiktirali lekciju i šta god radimo, možemo na slušalicama da slušamo lekciju.

b)Sve što radiš na času prepiši u običnu svesku, čisto da bi se podsetio i obnovio.

c)Podvuci sve važne informacije flomasterom ili markerom, kako bi ti bilo lakše.

Takmičenja

Obično u ovom periodu počinju razna takmičenja tako da treba još više učiti, ali to nije ništa strašno .Evo nekoliko saveta kako da se spremiš za takmičenje.

1. Ako ideš na neko takmičenje, bitno je da imaš u vidu da to nije ništa strašno jer nastavnici ćete nagraditi i ako ne prođeš ali ako želiš ići na takmičenje idi zbog toga što voliš to da radiš, a ne zbog više ocene!

2.Dan pred takmičenje se lepo naspavaj jer verujete li ili ne, to pomaže, oslobodite se treme, to je u stvari kao da radiš običan test, samo što se ne ocenjuje!

3.Ako nikako ne možeš da se otarasiš treme jedan od mojih saveta je da žvaćeš žvaku jer žvakanje pomaže da se smanji sav stres i trema i da se opuštiš.

4.Ako ne prođeš školsko takmičenje,ne gubi nadu i budi ponosan, uvek postoji druga godina! Budi ponosan na koje god mesto dođeš!

To su moji saveti,hvala što ste pročitali ❤

Zdravo! Ja sam Jovana,imam jedan blog ali imam samo 3 posta i 0 čitalaca. Hvala portalu Famozi na ovakvoj predivnoj prilici u kojem mogu svi blogeri da se dokažu!
Blog Hey,Hey It’s Jovana

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.
FOTO: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.