Kako je izgledao prvi virtuelni koncert Billie Eilish?

Billie Eilish bila je primorana da prekine svoju svetsku turneju, i od tad nije nastupala. Ipak, sve se promenilo prethodnog vikenda, kad je muzičarka imala svoju prvi virtuelni koncert, na čini račun danas i iz svih svetskih medija dolaze isključivo pohvale!

Ovo nije bio običan koncert, s obzirom da je Billie maksimalno angažovala tehnologiju. Ona je tako upotrebila XR (expanded reality) odnosno tri džinovska ekrana da “proširi relanost”, odnosno upotrebi tonu optičkih trikova. Na taj način, često se činilo da Billie, njen brat Finneas i bubnjar Andrew Marshall čine nemoguće stvari! Sve je bilo toliko impresivno, da nam se čini da bi i neko ko ne sluša Billie uživao u ovom nastupu!

Sem toga, 500 fanova dobilo je priliku da se pojavi na ekranu u toku nastupa, ali oni nisu birani po slučajnom principu, već su znali da će biti u programu. Billie je nažalost koristila koncert i za političku propagandu, do te mere da je čak fanovima govorila da će koncerata možda biti, ali samo ako Donald Trump izgubi na izborima, piše abc. To je naravno potpuna laž, jer dokle god pandemija traje u celom svetu, koncerata neće biti ni u Americi. Takođe, s obzirom da su ljudi plaćali karte za ovaj koncert, politička propaganda deluje kao još lošija ideja.

Kad pogledate spisak pesama koje je Billie izvela, shvatićete da je ovo bio relativno kratak šou, mada i cene virtuelni karata nisu bile visoke. Billie je otpevala sve što volimo, od “Xanny”, preko “No Time To Die”, to “Everything I Wanted” do “Bad Guy” kojim već tradicionalno završava svoje nastupe. Čini se da će ovi virtuelni koncerti nastaviti da žive čak i kad se rešimo korone, ali Billie uopšte ne krije da jedva čeka da se vrati normalnim turnejama. Nažalost, njen dolazak u neku od zemalja regiona u ovom momentu bio bi ravan čudu!

Pročitajte još  People's Choice Awards: BLACKPINK "oteo" sve nagrade BTS-u, ništa ni za Arianu!

Autor: Famoza.net 

Foto:

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.