Jutjuberka šokirala: Lekari su mi rekli da ću sigurno umreti za najviše sedam meseci

Da li cenite život dovoljno i da li se radujete svakom danu kada se probudite živi i zdravi? Nažalost, često nismo svesni koliko treba da cenimo privilegiju što smo zdravi i u snazi da učinimo šta god želimo, i često stavljamo sitne patnje ispred sreće. Do ovog razmišljanja čovek često dođe tek kad zdravlje izgubi, a o tome je pričala jutjuberka iz Rusije Miroslava Duma koja se suočila sa trenucima u kojima se pita koliko će još dana moći da se probudi i ugleda svetlost dana.

Naime, 34-godišnja influenserka Miroslava odlučila je da otvori dušu u Instagram postu u kom je objasnila s kakvim životnim problemom se našla i kako je to promenilo njen tok misli: “Početkom godine dijagnostikovana mi je retka bolest pluća i dato mi je da ću živeti još najviše sedam meseci. To je bilo ludo i jezivo tada, ali sada kad se setim, svi ovi meseci oporavka su verovatno bili najlepši trenuci mog života. Konačno sam prestala da trčim maraton i shvatila koliko volim život, koliko je naš svet lep i koliko želim na njemu da ostanem, sa ljudima koje volim” napisala je Miroslava uz fotku na kojoj se suptilno osmehuje.

“Po prvi put u životu, videla sam plavetnilo neba, zelenilo drveća. Kao da ranije nisam bila na ovoj planeti. Probudila sam se srećna jer sam mogla još jedan dan da provedem na ovoj planeti, bez toga da tražim više od života i trčim brže. Ceo život sam tražila odobrenja i bila opsednuta lajkovima i virtuelno i fizički, ne shvatajući da bi trebalo prvenstveno sebe da volim” nastavlja ona, s tim što nije ispričala šta je tačno problem sa njenim plućima, ali je nagovestila da je u fazi oporavka. Miroslava je od početka prošle decenije značajna modna ikona, doprinela je razvoju ruskih izdanja Voguea, Forbes Woman i Glamoura, a mi se nadamo da će biti u mogućnosti svoj život i karijeru da nastavi normalno jednog dana.

View this post on Instagram

Earlier this year I was diagnosed with a rare lung disease, and given 7 months to live. It was crazy scary then, but looking back, I realise that the past few months of recovery were possibly the happiest months of my entire life. I suddenly stopped running the marathon and realized how much I love life, how beautiful our world is and how much I want to stay here. With the people I love. For the first time in my life, I saw the bright blue of the skies. And the beautiful green of the trees. As if I had lived on a different planet before. I wake up happy, just because I can spend one more day here. Not asking for more or trying to run faster. My entire life I was seeking approval and obsessing over “likes” both in the physical and virtual worlds, without realizing that I actually had to learn how to “like” myself first. Years of self criticism and doubt, stress, dieting, physically, mentally and emotionally pushing and pushing myself got my immune system to collapse and I had made myself fatally sick. I now realise that these past months were also the most creative months of my entire 34 years. Yet success to me today is not measured by external indicators anymore, but by what’s inside. It is measured by my own health, and the health of those I love. It is measured by how I choose to contribute to the world. For the past 2 years, the Universe caused me to experience a number of remarkably serendipitous events that sometimes felt surreal; like how a silly mistake, made by my lawyer, led me to an early diagnosis, and gave me a chance to live. I saw signs everywhere. As if someone was telling me: “don’t give up”. Today I continue to follow my big dream, and genuinely believe it can help save our planet. No matter what. And against all odds. One day I hope I’ll be able to tell you all about it. And most importantly: Thank you to all the wonderful people in my life, I love you with all my heart (and my lungs 🤓).

A post shared by Miroslava Duma (@miraduma) on

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Miroslava Duma

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje neguje od detinjstva, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost, fotografija i filologija hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi joj upravo to omogućava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.