Justin Bieber primio tužbu zbog postavljanja sopstvene slike!

U svetu poznatih vrlo je važno preuzeti prava za svako delo koje stvorite, inače se dovodite u opasnost da neko to ukrade i predstavi kao svoje. Međutim, autori u nekim situacijama znaju da preteraju, pa je jedan fotograf tužio Justina Biebera zbog postavljanja sopstvene slike na Instagram profil.

Naime, još u martu, Justin je postavio sliku sebe u automobilu sa svojim prijateljem Richom Wilkersonom. Međutim, ono što Jus nije uzeo u ozbir je to da je slika koju je postavio zaštićena autorskim pravima na fotografa Roberta Barberu, koji je i fotografisao pevača. Iako je Justin na fotografiji, po zakonu fotografija pripada Robertu i on može Justinu uzeti ogromne sume novca, i preko $100 000. Da je tagovao Robertov Instagram ili objavio uz Robertovu dozvolu, situacija bi već bila drugačija.

Slična stvar se već desila zvezdama kao što su Jennifer Lopez, Gigi Hadid itd. Zvezde moraju biti jako oprezne pri uzimanju ovakvih slika, i to često dovodi do ovakvih problema.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram

The following two tabs change content below.
Tijana Minić je urednica portala Famoza.net. Strast prema pisanju otkrila je rano u detinjstvu i za svojih 18 godina oprobala se u blogovanju, novinarstvu, pisanju pesama, priča i eseja. Studira psihologiju i kreativno pisanje na Seton Hall univerzitetu u New Jerseyu. Obožava da komunicira sa publikom za koju piše i volela bi da dobija što češći feedback od pratilaca Famoze.
Pročitajte još  Madison Beer uverava: Odvratna mi je i pomisao da budem devojka Justina Biebera!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.