Još uvek ne znaš? Nisi čuo/la? Ne mogu da verujem!

girls-407685_1280

Do sada nisi shvatio koliko si neverovatna osoba?! Koliko si interesantna, zabavna i duhovita osoba?! Zašto sebi to ne ponavljaš svakog dana? Zar je toliko teško reći sebi u ogledalu: “Lep/a si”. Zar je teško biti zadovoljan sobom? Izgleda da jeste a ne bi trebalo da bude.

Radi na sebi svakog dana, prevazilazi svoje granice, zacrtavaj sebi nove ciljeve, smej se, budi ponosan na sebe! Jer imaš na šta da budeš.
Svađa sa roditeljima? Nema veze, nije kraj sveta. Razgovorom se sve rešava. Ne prećutkuj ono što ti smeta, otvoreno reci i pokušaj da nađeš zajednički izlaz s njima.

Ne dopada ti se nova frizura? Uteši se time da bar kosa uvek raste. Možda neće biti kao stara za mesec ili dva, ali nakon nekog vremena će se vratiti na staro. A možda je to i do toga da nisi navikao na sebe sa drugačijim izgledom, pa ti treba vreme da se privikneš. A kasnije ti se možda i dopadne. (Verujte mi, pričam iz iskustva! :D)

motivation-1389126_1280

Nemoj nikada da zaboraviš da sebi budeš na prvom mestu. I podsećaj sebe svakodnevno da si osoba vredna pažnje. Jer zaista jesi.
Mnogo puta sam se uverila da ljudi o nama misle ono što sami o sebi mislimo. Recimo, počinješ da nosiš naočare. Nađeš ram koji ti se dopada i ne možeš da prestaneš da se gledaš u ogledalo koliko ti se dopada! Pitaš se zašto ranije nisi počeo da ih nosiš, haha. 😀
I onda se nađe neka osoba (uglavnom onaj odeljenjski hejter) koji će da se napravi pametan i dobaci ti u školi kako ti grozno stoje, kako te nije sramota da ih nosiš i bla bla…

encourage-866765_1280

Kad tu osobu kasnije izdvojiš iz društva, i otvoreno pitaš šta fali tvom novom look-u, videćeš da će početi da premešta težinu s noge na nogu, gleda u pod, unervozi se… Nemoj da ga/je napadaš, već samo reci: “Meni se sviđa kako mi stoje naočare, a ako ti misliš suprotno, molim te da mi sledeći put ne daješ to do znanja jer mi je bitnije sopstveno od tvog mišljenja”. Pa šta, ako je on bio grub prema tebi, možeš i ti prema njemu. Vremenom će početi da misli o tebi isto što i ti sam o sebi, a to je da ti te iste naočare u stvari super stoje.

Nadam se da razumeš poentu, da nije bitno šta drugi kažu, već šta TI misliš i osećaš.

sisters-931151_1920

*Ukoliko ti je potrebna osoba za razgovor, ja sam uvek tu.*

Danijela Nikolić je stalna saradnica portala Famoza.net. Pišite joj na [email protected] i posetite njen blog Girly World

FOTO: Pixabay

Danas 10. septembra na famoza.net ti poklanjamo jedan “Purpose” CD Justina Biebera. Sve što treba da uradiš jeste da u novom izdanju Famoza TV pronađeš jedan skriveni pojam vezan za Justina Biebera a drugi u jednom od priloga koje objavimo između 13 i 19h. Oba pojma uz OBJAŠNJENJE NJIHOVOG ZNAČENJA pošaljite na naš e-mail, [email protected] a za naslov stavite “Justin Bieber CD”. Ko nam prvi pošalje oba pojma i objašnjenje, dobija CD! Skriveni pojam napisan je podebljanim i kosim slovima! CD možemo da šaljemo samo na teritoriju Srbije!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

5 thoughts on “Još uvek ne znaš? Nisi čuo/la? Ne mogu da verujem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.