Jadno: Tim Ariane Grande štedeo novac na životima arianatora pre tragedije u Mančesteru

Već više od tri godine prošlo je od strašne tragedije u Mančesteru, kad su 22 osobe stradale u terorističkom napadaju na koncertu Ariane Grande, ali istraga još traje. Nakon što je ranije utvrđeno da policija uopšte nije obezbeđivala koncert, sad znamo i da se tim Ariana Grande ponašao neljudski.

Kako piše Sky News, Arin tim odlučio je da štedi novac na najgluplji mogući način – tako što će fanove na nastupu učiniti manje bezbednim. Pritom, kako navodi istraga, ovde nije problem u neznanju tima, već jer su odbili preporuku da pojačaju obezbeđenje. Njima je bilo puno da plate 4000 evra kako bi se obezbedili metalni detektori, pa je vršena samo pretres.

Inače, terorista Salman Abedi koji je aktivirao eksploziv nije ni ulazio u koncertu arenu, ali je sat vremena mirno sedeo u hodniku, čekao da se nastup završi i onda posejao smrt. Do svega toga ne bi došlo da je obezbeđenje radilo svoj posao, kao i da su metalni detektori bili postavljeni na ulaz u arenu, a ne na ulaz na sam koncert.

Interesantno, iz Arianinog menadžmenta svi ovih godina su tvrdili da su oni zahtevali maksimalnu bezbednost, kao i da su hteli da plate koliko god treba. Međutim, po njihovim rečima, menadžment arene u kojoj se održavao koncert je to odbijalo i reklo im da je dovoljan ručni pretres. Kako se ispostavilo, to baš nije istina.

Pročitajte još  „Nije pao na kolena“: Ariana Grande opisala kako je izgledala njena veridba sa Peteom!

Naime, kad je Arinom timu rečeno da će detaljna pretraga posetilaca koncerta koštati 4000 evra, oni su odgovorili da će novac uštedeti tako što će se pregledati svaka deseta osoba! Na taj način oni su uštedeli 3000 evra. Zastupnik porodica poginulih arianatora upitao je onda da li ovo znači da posetioci ponekad nisu bezbedni jer organizator neće da plati obezbeđenje, a onda je dobio užasan odgovor, “To se dešava sa vremena na vreme, da.” Možemo samo da se nadamo da se Ariana već rešila užasnih ljudi koji su radili za nju i pomogli da se tragedija desi.

Autor: Famoza.net 

Foto: Instagram/Ariana Grande

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  Famoza music chart #110 - Glasajte za koliko pesama želite ali samo jednom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.