ITZY govorile o svom povratku sa mini albumom „Checkmate“: Bila bi laž ako bismo rekle da nismo osećale nikakav pritisak!

Poznate po svom vatrenom scenskom nastupu i harizmi, ITZY su postale jedna od najizrazitijih grupa u K-popu, kako vizuelno tako i zvučno. Devojke svoj imidž slikaju izrazito smelom paletom i ne plaše se da zatraže našu punu pažnju. Međutim, van scene Yeji, Lia, Ryujin, Chaeryeong i Yuna zrače toplom, prizemnom energijom.

„Sve smo mi mnogo porasle“, rekla je Chaeryeong u nekom trenutku tokom intervjua za NME. Nikada nisu izgovorene istinitije reči: Od svog debija 2019. godine, ITZY su se od tinejdžerki slobodnog duha transformisale u samouverene mlade žene. One su od samog početka propovedale ljubav prema sebi, kao svoju suštinsku poruku, ali je takođe jasno da stalno prolaze kroz metamorfozu, postajući sve uglađenije, smelije, sve više u svojoj koži sa svakim novim izdanjem. Njihov najnoviji mini-album – na čelu sa smelom, energičnom numerom „Sneakers“ – svedoči o tome. Na prvi pogled, njihovi izgledi i singl izgledaju neusklađeni. Na kraju krajeva, ko bi povezao koncept inspirisan princezama sa parom patika za trčanje? Međutim, dolazi iz grupe koja je tako žestoko posvećena marširanju u ritmu sopstvenog bubnja, pa mešavina ovakvih ideja ima smisla.

„Obuti svoje patike i iskočiti iz očekivanja drugih u slobodu je poruka ove pesme“, objašnjava Ryujin, dodajući da, baš kao i njihove prethodne naslovne numere, „Sneakers“ nosi ukorenjenu poruku – samopouzdanje. „Ovog puta smo želele da uključimo slobodu u to kako bi slušaoci mogli da uživaju u ovoj muzici jače, i više, kao u letu“ dodaje ona. Yeji je, sa druge strane, izrazila svoju ljubav prema svetlucavoj “Domino”, poslednjoj numeri na albumu “Checkmate”:  „Ova pesma govori o odnosu između bliskih ljudi, poput domina“, objašnjava ona, dodajući da je pesma podseća na MIDZY, fanove grupe.

Pročitajte još  Famoza music chart #226 - Glasajte za pet omiljenih pesama!

Od objavljivanja njihovog debi studijskog albuma „Crazy In Love“ u septembru 2021. do niza viralnih hitova na TikTok-u – „Twenty“ i „Weapon“, između ostalih – ITZY su doživele eksploziju onlajn popularnosti u protekloj godini. Grupa je dobro svesna digitalnih talasa koje su napravile: „Umesto da takva viralnost ili sam TikTok utiče na pesme, kratki sadržaji su u trendu ovih dana“, primećuje Yuna. To je uticalo na njihov pristup albumu „Checkmate“, koji je pregledan kroz nekoliko kratkih filmova i specijalnih klipova na video platformi koje su vodile do njegovog objavljivanja. „Zbog pandemije nismo mogle da putujemo svetom“, rekla je Yeji sa žaljenjem. „Ali kroz komentare možemo da osetimo ljubav!“ Razgovor se prebacuje na putovanje i predstojeću turneju grupe „Checkmate “, koja treba da počne u Seulu sledećeg meseca pre nego što skrene u Severnu Ameriku. “Pošto su prošle dve godine kako nismo čule prave vriske naših fanova, to mi je zaista mi nedostajalo. Zaista se radujem tome“, dodaje Ryujin.

Uspeh njihovih prethodnih hitova, iako zastrašujući za praćenje, samo je učinio grupu odlučnijom da pokaže svetu od čega je napravljena. „Bila bi laž ako bismo rekle da uopšte nismo osećale pritisak“, priznaje Lia. „Ali pretpostavljam da smo ovog puta samo pokušale da se fokusiramo na to da pokažemo kakva smo grupa, kakva je grupa ITZY zaista i koliko možemo da budemo dobre.” Chaeryeong kaže kako je ostala ovlašćena da napreduje: „Naši fanovi, moje članice, moja porodica, oni su moja motivacija“.

Pročitajte još  ITZY: Svaka od nas ima nešto posebno!

Takođe, ITZY su podelile svoje nade za ostatak godine: „Želim da budem zdrava, pre svega, telom i umom, kako bih mogla da provedem najsrećnije vreme sa našim fanovima i našim članicama tokom ostatka godine“, rekla je Lia, a Yuna dodala: ​​„Želim da imam srećne uspomene sa fanovima 2022. godine!“ Za kraj, Ryujin je zaključila: „Prošlo je dosta vremena od našeg poslednjeg povratka, ali smo se dosta pripremale, pa vas molimo da se radujete našem albumu i našim nastupima. Hvala što ste čekali, volimo vas , MIDZY!“

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.
Pročitajte još  Famoza music chart #219 - Glasajte za pet omiljenih pesama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.